DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hareketli Arabesk Şarkılar

24.08.2018
300
A+
A-

 

Türk müziğinin geçtiğimiz yüzyıl içinde değişimler göstermesi, müziğin tüm unsurlarıyla birlikte anlayışı üzerinde de etkiler göstermektedir. Bu etkiler, enstrümanlar ve bunların kullanım biçimlerinden melodisine, usul yapısından türlere kadar geniş bağlamda incelenmektedir. Hareketli Arabesk Şarkılar da müziğin gösterdiği bu değişimlerin kazanımlarından birisidir. Hareketli Arabesk müzik kelime anlamı itibariyle Araplara özgü anlamına gelmektedir. Türk halk müziği yakın kültürlerin müzikal etkisi sonucunda Hareketli Arabesk müzikle tanışmıştır.

Ülkemizde bu müziğin öncüsü Orhan Gencebay olmuştur. Ayrıca bu müzik türünün dinleyici kitlesi ilk dönemlerde olduğu gibi köylü, kenar mahalle sakini, işçi vb. kesimlerle sınırlı değildir. Her türden ve her yaştan dinleyiciye hitap etmektedir. Tüm zamanların en iyi Hareketli Arabesk şarkılar için müzik indir, mp3 indir konseptli sitelerden dinleyebilirsiniz.

Hareketli Arabesk Müzik Dinleyicileri

Ülkemizde gün geçtikçe popülerliği artan Hareketli Arabesk şarkılar her dönem zirvedeki yerini korumuştur. Hareketli Arabesk şarkılar içinde hüzün, keder, sitem gibi duyguları barındırırken genel itibariyle güçlü bir isyanı temsil etmektedir. İnsanlar bu gibi içinde taşıdıkları duygularla Hareketli Arabesk müziklerde karşılaştıklarından Hareketli Arabesk müziğe yaslanmaktadırlar.

Hareketli Arabesk şarkılar denildiğinde akla Ferdi Tayfur ve Müslüm Gürses gibi sanatçılar gelmektedir. Bu sanatçıların kendilerine özgü hayat biçimleri ve ses tonları orta yaş insanların hayatlarına da etki etmiştir. Pek çok kişi ayrılık acısını bu şarkıcılarla yaşarken bir çokları da mutluluklarını bu sanatçılarla paylaşmıştır. Bundan dolayı Hareketli Arabesk şarkılar pek çok insanın akıllarında yer etmektedir.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.