DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kızıl Goncalar dizisindeki mantık önermesi gündem oldu

Kızıl Goncalar dizisindeki mantık önermesi gündem oldu
26.12.2023
497
A+
A-

Yayın hayatına başladığı günden itibaren tarikatların ve cemaatlerin hedefinde olan Kızıl Goncalar dizisinin son bölümündeki mantık önermesi sahnesi sosyal medyada gündem oldu.

Başrollerini Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın paylaştığı ‘Kızıl Goncalar’ dizisinin ilk bölümü 18 Aralık’ta FOX TV’de yayınlanmıştı.

Seküler Atatürkçü Levent (Özcan Deniz) ve tarikat gölgesinde çocuk yaşta evlendirilen Meryem’in (Özgü Namal) hikayesini anlatan dizi tarikat ve cemaatlerin hedefi haline gelmiş ve ve RTÜK inceleme başlatmıştı. Dizinin afişlerine de boyalı saldırı düzenlenmişti.

Dizinin ikinci bölümü ise dün akşam yayınlandı. Mantık önermesi sahnesi sosyal medyada gündem oldu.

Dizide Meryem karakterinin kızı olan Zeynep, “kız çocuklarının okutulmaması gerektiğini” savunan aile inancı ile “başörtülü kızların okutulmaması gerektiğini” savunan zihniyeti bir mantık önermesi ile ele aldı.

Tarikatın başındaki Efendi Hazretleri ile Özcan Deniz’in canlandırdığı Levent karakterinin babasını canlandıran Suavi karakteri arasında kurduğu önerme sonunda her ikisi de birbirine denk çıktı.

“OLAN HEP KIZLARA OLUYOR”

Dizinin sahnesinde diyalogda şu ifadeler yer aldı:

“Mantık önermesi… p=q… p=efendi hazretleri, q=suavi. p=Kapalı kızlar okulda okuyamaz, q=sadece açık kızlar okulda okuyabilir. Olan hep kızlara oluyor. Ne farkınız var? Aynısınız…”

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.