DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Şahan Gökbakar’ın aşı açıklamalarına Sağlık Bakanı Koca’dan yanıt

Şahan Gökbakar’ın aşı açıklamalarına Sağlık Bakanı Koca’dan yanıt
23.08.2021
261
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, oyuncu Şahan Gökbakar’ın aşı konusunda yaptığı açıklamaya cevap verdi. Bakan Koca, “Devlet turizm sektörü çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmedi. Onlara zorunluysa öğretmenlere de zorunlu olmalıydı diyemeyiz” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Şahan Gökbakar, Instagram hesabından, Sağlık Bakanlığı ve Bakan Fahrettin Koca’nın hesaplarını etiketleyerek aşı konusunda bir paylaşım yaptı.

Gökbakar, paylaşımında “Neden, doğru bulunup alınan bir kararı her yerde uygulamıyoruz? Anneler babalar ve çocuklarımız neden turistler gibi kendimizi güvende hissedemiyoruz?? Turizmde herkesi aşılayıp, eğitimde aşılamamak?? Ayrıca çocuğunu okula yollayan veliler de aşılanmalı değil mi? Nezaketle soruyor, mantıklı bir cevap rica ediyorum…” dedi.

“BERABERİNDE AKILLARA ÇEŞİTLİ SORULAR GELDİ”

Ayrıca, Şahan Gökbakar, paylaştığı videoda ise şunları söyledi:

* Bugün aklıma takılan bir soruyla karşınızdayım. Turizm sezonu başlarken ülkemize gelecek olan yabancı turistler, kendisini rahat, güvende ve zinde hissetsinler diye onlarla temas edecek olan tüm turizm çalışanlarına aşı zorunluluğu getirilmişti. Mevlüt Çavuşoğlu bakanımız tarafından dillendirilmiş, ardından da ‘Enjoy I’m vaccined’ adlı kampanyayla duyurulmuştu.

* Şimdi eğitim sezonu açılıyor ve çocuklarımızla belki de günde 7-8 saat kapalı ortamda temas edecek olan öğretmenler ve okul personelleri için aşı zorunluluğu getirilmedi. Ama beraberinde akıllara çeşitli sorular geldi.

* Bunlardan birincisi; acaba biz turistlere verdiğimiz değeri kendi çocuklarımıza vermiyor muyuz veya bizim çocuklarımız turistler kadar kıymeti ve özeni hak etmiyor mu? Bu sorulara mantıklı bir cevap bulamadım.

BAKAN KOCA’DAN YANIT

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından, Şahan Gökbakar’ın açıklamalarıyla ilgili bir paylaşım yaptı. Bakan Koca, “Şahan Gökbakar aşı konusunda öyle önemli doğruları dile getirdi ki, bir tek bilgi yanlışı diğer sözlerinden ayrılıyor. Sevgili Gökbakar, devlet turizm sektörü çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmedi. Onlara zorunluysa öğretmenlere de zorunlu olmalıydı diyemeyiz” ifadelerini kullandı.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.