DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sahne adı Huysuz Virjin olan Seyfi Dursunoğlu kimdir?

Sahne adı Huysuz Virjin olan Seyfi Dursunoğlu kimdir?
18.07.2020
200
A+
A-

Seyfi Dursunoğlu Kadıköy’de bulunan bir hastanede 87 yaşında hayatını kaybetti.

Huysuz Virjin karakterini canlandıran ünlü oyuncu ve komedyen Seyfi Dursunoğlu, Huysuz Show programıyla bugün bilinen anlamıyla ‘stand-up’ tarzı komedi programını Türkiye’de ilk kez yapan isimlerdendi.

Aynı zamanda Türkiye televizyonlarında bir drag karakterini canlandıran nadir oyunculardandı.

17 Temmuz Cuma günü Seyfi Dursunoğlu’nun hayatını kaybettiği Acıbadem Altunizade Hastanesi’nden Başhekim ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, “KOAH hastası olan ve aynı zamanda 15 gündür hastanemizde pnömoni (zatürre) tedavisi gören değerli sanatçımız Seyfi Dursunoğlu’nu maalesef bugün saat 16.45’te kaybettik” açıklamasını yaptı.

Seyfi Dursunoğlu, uzun zaman sonra bu yılın şubat ayında müzisyen Gökhan Sezen ve Ayşe Ekiz’in evine gerçekleştirdiği ziyareti sırasında görüntülenmişti.

Ünlü oyuncu mirasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bıraktı, bedenini tıp fakültesine bağışladı.

Yıllarca Huysuz Show isimli programını ekranlarda sürdüren Dursunoğlu, çok sayıda programda jüri üyesi olarak da görev almıştı.

Dursunoğlu, Popstar Türkiye, Huysuz’la Dans Eder misin? ve Benzemez Kimse Sana gibi programlarda sunuculuk ve jüri üyeliği yaptı.

2000’li yıllarda Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) tarafından programının yayınlandığı televizyon kanallarına dolaylı olarak baskı yapılması ve sansür uygulanmasını gerekçe gösteren Dursunoğlu son yıllarda televizyon programlarında daha az yer almış, daha sonra da televizyonu tamamen bırakmıştı.

Dursunoğlu, 2016 yılında Habertürk gazetesine verdiği röportajında Ece Ulusum’un, “Bu işte hiç haksızlığa uğradığınız mı?” sorusuna şu yanıtı vermişti:

“RTÜK tarafından… Kadın kılığında çıkmama itiraz etti yıllar sonra. Kırgınlığım yok. Hem boş ver, ben unumu eledim, eleğimi astım. Zaten artık Huysuz olarak değil Seyfi olarak çıkıyorum. Müslüman bir ülkede böyle bir şovu bu kadar yıl yürütebilmek çok zor işti. Tutuculara da kabul ettirebildim, büyük keyif benim için. Neticede yapılan bir şaka, güldürü…”

HABERİN DEVAMI…


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.