DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tülin Şahin’e hapis şoku

Tülin Şahin’e hapis şoku
04.09.2021
127
A+
A-

Portekizli iş insanı Pedro de Noronha ile kızının annesi eski manken Tülin Şahin arasında sular durulmuyor. Pedro de Noronha, mahkemece kendisine verilen kızıyla şahsi ilişki tesisi kararına Tülin Şahini’n uymadığı, çocuğunu kendisine göstermeyerek velayet haklarını kötüye kullandığı gerekçesiyle 6 aya kadar zorlama hapsi ile cezalandırılmasını isteyerek dava açtı.

Sözcü’den Hayati Arıgan’ın haberine göre;Portekizli iş insanı Pedro de Noronha, avukatı Sibel Engin aracılığıyla Beykoz İcra Ceza Mahkemesi’ne hapis cezası talepli açtığı davanın dilekçesinde Tülin Şahin’in kızının babasının yüzünü unutması amacıyla göstermediğini ileri sürdü.

AYDA 4 GÜN 4 SAAT GÖREBİLECEK

Dilekçede, Pedro de Noronha’nın Beykoz Aile Mahkemesi’nden aldığı kişisel ilişki tesisine yönelik karar hatırlatılarak, Pedro de Noronha’nın her ayın ilk 4 günü veya bir ay önceden haber vermek kaydıyla ayın istediği 4 günü ve tüm noel tatillerinde kızı ile kendi yaşam alanlarında görüşebileceği, haftada bir gün 10 dakika kızını görüntülü görebileceği belirtildi.

SOYADI DEĞİŞİKLİĞİ REDDEDİLDİ

Ayrıca eski manken Tülin Şahin’in açtığı karşı davada Noronha’dan kızı için istediği aylık 75 bin TL nafaka ile Siena’nın soyadının Şahin olarak değiştirilmesini talep ettiği, mahkemenin Siena için aylık 30 bin TL nafaka verdiği, soyadı değişikliğinin ise reddedildiği hatırlatıldı.

SAHTE EVLİLİĞİN ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR

Dilekçede, Noronha’nın Türkiye’de işi olmamasına rağmen kızını görmek için 2020 Eylül’ünden beri geldiği, Türkiye’ye bir daha gelemeyeceğini söylediğini, Şahin’in kendisini Türkiye’den etmekle tehdit ettiği, Şahin’in evliliğinin sahte olduğu ortaya çıkmasından sonra kariyerini kurtarmaya çalıştığı iddiaları yer aldı.

BABASINDAN KIZINI KAÇIRIYOR

Dava dilekçesinde Tülin Şahin’in kızını kaçırmaya çalışmakla suçladığı Noronha’dan kızını kaçırdığı ileri sürüldü. Mahkemenin kişisel ilişki tesisi nedeniyle kızını görmesini engelleyen Tülin Şahin hakkında icra müdürlüğünden çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki tesisi için icra takibi başlatıldığı belirtildi. Şahin’in çocuğu göstermemek için evden ayrıldığı ve tutanak altına alındığı dilekçede anlatıldı.

BABASININ YÜZÜNÜ UNUTMASI İSTİYOR

Noronha’nın mahkemenin verdiği her karara uyduğunun yer aldığı dava dilekçesinde avukat Sibel Engin, “Tülin Şahin müşterek çocuğun babasının yüzünü unutması için müvekkilimden kaçırmakla kalmamakta, aynı zamanda yine mahkemece verilen kararda belirtilen haftanın bir günü 10 dakika ile sınırlı olan Pedro’nun kızı ile olan görüntülü görüşme yoluyla şahsi ilişki kararını ihlal etmektedir” dedi.

BABAYA LİNÇ KAMPANYASI

Tülin Şahin’in mahkeme kararlarına uymadığının yer aldığı dilekçede, şüpheli anne basına gerçeğe aykırı bilgiler sızdırarak, Noronha’nın kızını kaçıracağını ve kızının babasına karşı linç kampanyası uygulatmaya çalıştığı, kızının çıkarları doğrultusunda kullanmakta olduğu iddia edildi.

6 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme kararını ihlal ederek velayet hakkını kötüye kullandığı ileri sürülen Tülin Şahin’in çocuğu babasından kaçırarak ilamın gereğinin yerine getirilmesini kasten engellediği gerekçesiyle 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

UZAKLAŞTIRMA KARARINI DA KALDIRTMIŞTI

Portekizli iş insanı Pedro de Noronha, Tülin Şahin’in kızlarını kaçırarak kendisinden fidye talebinde bulunmak isteyeceğini, çocuğuna dezenfektan içirmeye çalışıp, bayıltacak şekilde iddialarıyla aldığı 2 aylık uzaklaştırma kararına itiraz etmişti. Üst mahkeme, Şahin’in iddiaları gerçekçi bulmamış, Pedro lehine uzaklaştırma kararını kaldırmıştı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.