DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yeni sezonun iki yıldızı

Yeni sezonun iki yıldızı
29.04.2018
226
A+
A-

İddialı dizilerin patır patır döküldüğü sezon, ‘Avlu’ ve ‘İnsanlık Suçu’yla haysiyetini kurtarıyor.

Demet Evgar’ın ders gibi oynadığı ‘Avlu’ (Star TV), bu sezonun en farklı projelerinden biri. Özellikle müziklerinin dramatik etkisi tartışılmaz. Son zamanlarda dizilerin klişe atmosfer müziğine dayanmanın ötesinde evrensel boyuta geçtiğini görüyoruz. ‘Ufak Tefek Cinayetler’de Oasis dinlemişliğimiz bile var. ‘Avlu’nun Schubert’le sınıf atlaması da ayrı güzellik.

‘Avlu’nun belki de en güçlü taraflarından biri müthiş oyuncu seçimleri. Azra, Kudret, Jale, Hasret hapishaneye canlı bir organizma gibi hayat katıyor. Kudret’in zorbalığı, Deniz’in dramatik direnişi, Azra’nın ağzına cuk oturan laf ebeliği, zaman zaman ergen serseriliği hikâyeyi hep ayakta tutan güçlü bir ağ örüyor. Üstelik izleyicinin mazoşist bir zevkle sevdiği ağlatmalı, anneli çocuklu keder damarını da iyi yakalamış görünüyorlar.

Diğer yandan Kanal D’de daha klasik bir kurguyla ‘İnsanlık Suçu’ var. Yoksul gencin hayatla mücadelesi çok beklenmedik bir hikâye olmasa da Kaan Yıldırım’ın Cemal’i, hikâyeyi anlatma biçiminin zaman zaman hikâyeden önemli olduğunu hatırlatıyor. Cemal’in öyküsünde derin bir baba travması (babanın yerine geçen amca) var. Zengin-yoksul aksından çok daha enteresan olan kısmı da bu. Ahmet Mümtaz Taylan’ın canlandırdığı Sami ile Cemal arasındaki ilişki dizinin taşıyıcı sütunu. İlk bölümde biraz ağır giden tempo son zamanlarda giderek hızlanıyor. Reytinglerden de izleyicinin olumlu tepki verdiği belli. Cemal-Suna aşkı da ayrı bir heyecan konusu. Bir türlü yakalanamayan mutluluk, kavuşamayan âşıklar ve kıskançlık mevzusu gerzek bir eski sevgili hep tutan bir formül. ‘İnsanlık Suçu’nun belki de tek sorunu şimdilik Suna’nın fazla tek boyutlu, cici kız olması. Onun hakkında daha çok şey bilmeye, zaaflarını öğrenmeye ihtiyacımız var.

Bu iki dizi ekranda feodal ve hamasinin hâkimiyetini kıran, incelikli, derin hikâyelerin peşinde koşan nadir işlerden. Kurtlar sofrasında sezonu kazasız belasız atlatmayı hak ediyorlar.(Hürriyet)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.