DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kaftancıoğlu: Sandıkların yüzde 40’ına ulaşmış bulunuyoruz….

Kaftancıoğlu: Sandıkların yüzde 40’ına ulaşmış bulunuyoruz….
14.05.2023
84
A+
A-

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu İstanbul’da 19.17’ye kadar açılan sandık sonuçlarını paylaştı….

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, açılan sandıklarından partinin sistemine girilen İstanbul sonuçlarını açıkladı.

Kaftancıoğlu paylaşımında şunları kaydetti:

İstanbul’da saat: 19.17 itibariyle sandıkların %15 sisteme girdi ve %15 veriye göre:

Kemal Kılıçdaroğlu: % 51.33

R. Tayyip Erdoğan : % 43.94

Sinan Oğan : % 4.45

Muharrem İnce : % 0.28

“İSTANBUL FARKI AÇACAK”

Kaftancıoğlu paylaştığı verilerin ardından vatandaşları sandıklara sahip çıkmaya da çağırdı. Kaftancıoğlu mesajında “Gençler ve kendini genç hissedenler; Vatandaşın her bir oyuna sahip çıkıyoruz ve İstanbul’da farkı açarak Türkiye’ye nefes aldırıyoruz. #SanaSöz Türkiye’m” dedi.

“İSTANBUL’DA SANDILARIN YÜZDE 40’NA ULAŞTIK…”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer’deki başkanlık binasında saat 20.30 sıralarında ikinci kez basın mensuplarına açıklama yaparak İstanbul’daki son durum hakkında bilgi verdi. Kaftancıoğlu şunları söyledi:

“Ben öncelikle kullandıkları oya sonuna kadar sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza, İstanbullulara ve elbette Cumhuriyet Halk Partisi örgütümüze çok teşekkür ediyorum. Bunu ifade etmezsem eksik kalır.

Şu anda bizim kendi sistemimizde İstanbul’da yani kendi ıslak imzalı tutanaklarımızla sandıkların yüzde 40’ının sonucuna ulaşmış durumdayız. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 50’nin üzerinde yüzde 51.42,  Recep Tayyip Erdoğan yüzde 43.91,  Sinan Oğan yüzde 4.37 ve Muharrem İnce 0.29 oy oranında.

Şu anda sandıklar bu şekilde girilmeye devam ediyor. Türkiye geneline dair yorum yapmayacağım takdir edersiniz ki. Ama şunu söyleyebilirim. Gördüğüm kadarıyla sandıklar açılmaya başladıkça cumhurbaşkanı adayımız yüzde 50’yi zorluyor gibi.

Bunu da size Türkiye genelinde iyi bir haber olarak vermiş olayım. Gece boyunca bütün oylarımızı takip edeceğiz. Ve sizleri de an be an doğru bilgiyle sonuç ne ise o sonuçla bilgilendirmeye devam edeceğiz”

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.