DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mersin’de CHP’nin itirazı reddedildi

Mersin’de CHP’nin itirazı reddedildi
27.06.2018
271
A+
A-

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mersin’deki geçersiz oyların yeniden sayılması taleplerinin ilçe seçim kurullarınca reddedildiğini bildirdi.

Aktay, yazılı açıklamasında, seçimlerin adaletli ve hukuka uygun olarak neticelenmesi için seçim kurullarının tüm partilere eşit davranmasının bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

Mersin’de yaşanan bazı durumların eşitlik duygusunu zedelediğini öne süren Aktay, şöyle devam etti:

“AK Parti’nin itirazları üzerine Adana, Düzce ve Bartın’da geçersiz oylar yeniden sayılırken, CHP’nin Mersin’deki geçersiz oyların yeniden sayılması talepleri ilçe seçim kurullarınca reddedilmiştir. Bu çifte standarda dayalı, ayrımcı tutum kamu vicdanını derinden yaralamaktadır. Seçim sonuçları üzerindeki gölgelerin kalkması ve milli iradenin aslına uygun olarak şekillendiğinin ortaya çıkarılması için Mersin’de de geçersiz oyların yeniden sayılması bir zorunluluktur. Bu amaçla hukuki ve demokratik mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

Aktay, Mersin İl Seçim Kurulu ile Yüksek Seçim Kurulunu bu konuda hassas davranmaya davet etti.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.