DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Muharrem İnce’den açıklama

Muharrem İnce’den açıklama
24.06.2018
248
A+
A-

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, oy verme işleminin sona erdiği dakikalarda açıklama yaptı.

YSK’ye yakın bir yerde seçim sonuçlarını takip eden Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce , “Adil, doğru düzgün bir yarış istiyoruz. Çıkacak sonucun ardından taşkınlık yapılmasın istiyoruz.” dedi.

İnce, sandık görevlilerine “Islak imzalı tutanakları teslim almadan sandık başından ayrılmayın” dedi.

“AYNI NUMARAYI YİNE YAPACAKLAR”

İşte İnce’nin sözleri:

“Şu anda sandıklar açıldı. Bütün sandık görevlilerimizden şunu rica ediyorum. Anadolu Ajansı bu seçimi belirlemeyecek. Bu seçimi millet belirleyecek. Ne yaparlarsa yapsınlar kazanacağız bundan bir kuşkum yok. Sandıkları asla terk etmemelerini, Anadolu Ajansı’nın gidip Erdoğan’ın en yüksek oy aldığı yerlerden başlayıp numara çekeceğini, toplumu yanıltacağını, referandumda nasıl yüzde 68’lerde başlayıp yüzde 50’lere düştüğünü biliyoruz. Aynı numarayı yeniden yapacaklar. Buna inanmamalarını, sonucun iyi olacağından hiçbir kuşku duymuyorum. Islak imzalı tutanakları almadan sandık başlarından ayrılmayınız.

“HAKKINIZI KORUMAK İÇİN BURADAYIZ”

Ben buradayım YSK’ya çok yakın bir mesafedeyim. Hiç merak etmeyin hakkınızı korumak için buradayız. YSK üyelerine tavsiyede bulunuyoruz sadece. Görevinizi doğru yapın, doğru düzgün yapın. Yasalara, kanunlara uyarak yapın. Kimsenin kuklası olmayın, kimseden tedirgin olmayın. Adil bir yarış istiyoruz, doğru düzgün bir yarış istiyoruz. Ve çıkacak sonuçta sakın taşkınlık yapılmamasını istiyorum. Aklı selim bir şekilde, anlayışlı bir biçimde herkesle sıcak bir sohbet içerisinde sonucu kabullenmelerini, bu konuda herhangi bir taşkınlığa sebebiyet vermemelerini istiyorum.

“UMARIM YENİDEN GELMEK ZORUNDA KALMAM”

Hiç korkmayın, korkularınızı üzerinizde atın. En yakın bir mesafede, YSK’ya en yakın mesafede sonuçları izliyor olacağım. Avukat arkadaşlarım cübbelerini hazır tutsunlar demiştim. Benden haber beklesinler. Onlar da sandık başlarında olsun. Sakın tekrar ediyorum, sakın moral bozucu haberlere inanmasınlar. Kasıtlı olarak yapacaklar bunu. Islak imzalı tutanağı almadan sandık başlarından ayrılmamalarını, sonra da seçim kurullarının önüne gitmelerini rica ediyorum bütün yurttaşlarımızdan. Umarım yeniden YSK’nın önüne gelmek zorunda kalmam.”

Kaynak:Cumhuriyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.