DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yarkadaş’tan 24 Haziran’la ilgili çarpıcı açıklamalar

Yarkadaş’tan 24 Haziran’la ilgili çarpıcı açıklamalar
07.07.2018
233
A+
A-

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş’tan 24 Haziran seçimleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Seçim gecesi ve sonrasında yaşananlara değinen Yarkadaş, Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın ’50 bin sandıktan 24 Haziran’da veri alamadık’ sözlerinin çok acı verici olduğunu belirtti. Bu iddialara Tezcan’dan cevap gecikmedi. Tezcan, iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, Halk TV’de yayınlanan programa katıldı. Yarkadaş, programda CHP ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve 24 Haziran seçimleri hakkında önemli iddialar ortaya attı. Seçimlerde sandık güvenliğine dikkat çeken Yarkadaş, “16 Nisan referandumunda 9 bin 700 sandığa görevli koyamadık. 9 bin 700 sandığa görevli koyamamak, oyların yüzde 6’sını kontrol edememek demektir” dedi.

“50 BİN SANDIKTAN VERİ ALAMADIK”

Referandumdan sonra 24 Haziran’da da büyük hataların yapıldığını dile getiren Yarkadaş, “24 Haziran sonrası Parti Meclisi, acil gündemle toplandı. Parti hemen, ‘Meclis üyeleriyle sıcak bir toplantı yapacak, bütün hatalar masaya yatırılacak herhalde’ dedim, bir baktık gündem Gürsel Erol’un ihracı. Elazığ Milletvekili, kurultay çağrısı yapmış diye ihraç edilmek isteniyor. Şimdi orada, Parti Meclisi üyesi arkadaşlarımız, şunu söylüyorlar; ‘Bizi bir milletvekilinin ihracı gündemiyle topladınız ama, esas derdimiz seçim.’ Ve orada parti sözcüsü Bülent Tezcan, çok acı bir gerçeği dile getiriyor. Tartışma çıktığında, ’50 bin sandıktan 24 Haziran’da veri alamadık’ diyor. 50 bin sandık ne demektir, biliyor musunuz? Basitçe anlatayım. 50 bin sandık, oyların yüzde 25’ini kontrol edemedik demektir. 50 bin sandıktan veri alamamışsan, neyi konuşuyoruz ki biz?” ifadelerini kullandı.

TEZCAN’DAN YALANLAMA

Yarkadaş’ın bu iddialarına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’dan cevap geldi. İddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Tezcan, “Barış Yarkadaş tarafından Parti Meclisi toplantısında dile getirdiğim iddia edilen, ’50 bin sandıktan 24 Haziran’da veri alamadık’ şeklindeki açıklama tamamiyle gerçek dışıdır. Ne benim ne de bir başka arkadaşımızın böyle bir sözü olmamıştır. Bu gerçek dışı açıklama partimizi yıpratma amaçlıdır. CHP bütün sandıklara sahip çıkmıştır. Yalan ve iftira ile gerçeği karartmak gazetecilik değildir” dedi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.