DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Almanya’dan flaş George Floyd kararı!

Almanya’dan flaş George Floyd kararı!
03.06.2020
199
A+
A-

Almanya Futbol Federasyonu, George Floyd’un ölümünün ardından Bundesliga maçlarında ırkçılık karşıtı eylemlerde bulunan Achraf Hakimi, Jadon Sancho, Weston McKennie ve Marcus Thuram’a herhangi bir ceza verilmeyeceğini açıkladı.

Flaş gelişme! Almanya Futbol Federasyonu (DFB), George Floyd’un ölümü sonrası Bundesliga maçlarında Floyd’u anıp ırkçılık karşıtı mesajlar paylaşan Achraf Hakimi, Jadon Sancho, Weston McKennie ve Marcus Thuram’a herhangi bir ceza verilmeyeceğini açıkladı.

Bu isimler hakkında kurallar gereği, maçlarda siyasi mesaj içeren eylemlerin yasak olması nedeniyle inceleme başlatılmıştı. FIFA ise 2 Haziran’da yaptığı açıklama ile bu süreçte federasyonlara sağduyu çağrısında bulunmuştu.

DFB ayrıca resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla Bundesliga’da gelecek maçlarda George Floyd’u anacaklarını ve ırkçılık karşıtı kampanyalara katkıda bulunacaklarını duyurdu.

Borussia Dortmund’un yıldızları Achraf Hakimi ve Jadon Sancho, formalarının içine giydikleri tişörtlerdeki “George Floyd için adalet” yazısını göstermişti. Schalke 04’ten Weston McKennie ise maça koluna taktığı ve üzerinde “George Floyd için adalet” yazan siyah bir bant ile çıkmıştı.

Borussia Mönchengladbach’ın golcüsü Marcus Thuram ise attığı golden sonra dizinin üzerine çökerek ırkçılık karşıtı bir mesaj göndermişti.

(Sözcü/Skor)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.