DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Beşiktaş Fenerbahçe maçında tarihte bir ilk…

Beşiktaş Fenerbahçe maçında tarihte bir ilk…
25.02.2019
255
A+
A-

Bu akşam Vodafone Park’ta kozlarını paylaşacak olan Beşiktaş ve Fenerbahçe, ilk kez bir derbi maça farklı amaçlar için çıkacak. Beşiktaş, şampiyonluk umutlarını sürdürmek için kazanmak zorunda… Tarihinde ilk kez bir derbi maça düşme hattında çıkan Fenerbahçe’de parola 3 puan…

Süper Lig’de eşi benzeri görülmemiş bir derbi heyecanı bu akşam yaşanacak. Beşiktaş-Fenerbahçe, Dolmabahçe’de saat 21.00’de karşı karşıya gelecek. Bülent Yıldırım’ın başlama düdüğünü çalacağı mücadele öncesi iki ezeli rakip için tek hedef; kazanmak!

Beşiktaş, A Milli Takım ile prensipte anlaşan ve sezon sonu ayrılması muhtemel olan Şenol Güneş’le son Fenerbahçe derbisini yaşayabilir. Geçmiş dönemlerde Fenerbahçe maçlarında problemler yaşayan Güneş, taraftarına galibiyet armağan edip şampiyonluk yarışının içinde kalmak istiyor.

YA HEP YA HİÇ!

Kulüp tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Fenerbahçe için bu derbi 6 puanlık! Düşme hattında bulunan ve rakipleriyle aradaki puan farkı iyice azalan Fenerbahçe, kalan haftalarda bu korkuyu yaşamak istemiyorsa kazanmak zorunda…

Olası bir mağlubiyet sarı-lacivertlileri, sezon sonuna kadar 14. sıranın altında yer alan takımlarla birlikte kritik mücadelenin içine sokacak.

Mazisi başarılarla dolu olan Fenerbahçe, Beşiktaş’ı deplasmanda mağlup ederek sezon başından beri kahrolan taraftarlarının yüzünü güldürmeyi amaçlıyor.

ŞENOL GÜNEŞ’TEN 5 KRİTİK UYARI

Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş, maç öncesi son antrenmanda futbolcularına uyarılarda bulundu. Sadece kazanmayı düşünmeleri gerektiğini öğrencilerine ileten tecrübeli hocanın dikkat çektiği unsurlar şunlar:

– Hakemle gereksiz konuşulmayacak.

– Rakibin tahriklerine gelmekten kaçının.

– Rakibe tam saha pres yapılacak.

– Saha içinde yardımlaşma ön planda olacak.

– Ayağa pas oyunu, 90 dakikaya yayılacak.

ERSUN YANAL’IN PLANI HAZIR

Fenerbahçe yine önceki maçlarda olduğu gibi Isla-Dirar kanadı üstünden hücumu şekillendirmeye çalışacak.

Fenerbahçe’nin toplamda attığı 23 golün 7’sini İsla-Dirar ikilisinin sağ kanatta oynadığı son 5 haftada geldi. Fenerbahçe’nin özelikle set hücumlarını yine formda ikilisi üstüne kurmayı planladığı öğrenildi.

Fenerbahçe, oynadığı maçlarda 11 kontratak golü yiyen Beşiktaş’ın bu zafiyetinden de yararlanmayı düşünüyor.(Sözcü/Skor)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.