DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Derbiye damga vuran pozisyonda penaltı var mı?

Derbiye damga vuran pozisyonda penaltı var mı?
25.12.2023
129
A+
A-

Fenerbahçe Galatasaray derbisinin en çok tartışılan penaltı pozisyonu için eski hakemler ve yorumcular değerlendirmelerde bulundu. Icardi’nin yerde kaldığı o pozisyonda penaltı var mı?

Süper Lig’in 18. haftasında oynanan golsüz derbinin en çok konuşulan pozisyonu 22. dakikada Djiku ile Icardi’nin karşı karşıya geldiği mücadele oldu. Icardi’nin yerde kaldığı o pozisyon için penaltı tartışmaları derbinin adeta önüne geçti. Galatasaray cephesinin penaltı beklediği o pozisyon ile ilgili eski hakem ve yorumcular flaş değerlendirmelerde bulundu. Yayıncı kuruluşun ‘Trio’ ekibi ve eski hakemler Icardi’nin yerde kaldığı o pozisyonu detaylı değerlendirdi. İşte yorumlar:

SORU: Alexander Djiku ile Mauro Icardi’nin mücadelesinde penaltı çalınmaması doğru mu, yanlış mı?

‘HAKEMİ İKNA EDECEK AÇI BULAMAMIŞLAR’

Deniz Çoban: Maç 26 kameradan çekildi, 10 kamera pozisyonu yakaladı. Maçın hakemi topu takip ediyor. Djiku sağ kolunu savuruyor ama Icardi’nin kafasına geldiğini düşünmüyorum. Sağ kol değil ama sol kol, Icardi’nin yüzüne geliyor. Şiddetini görsem, kırmızı kart belki diyebilirdim ama onu göremiyorum. Penaltı ve sarı kart olmalıydı. Icardi yüzüne darbe aldıktan sonra yüzünü tutarak düşüyor. Hakem için çok ölü bir noktada. Hakemi suçlayamam. VAR 52 saniye kontrol etmiş pozisyonu. 10 kameraya bakmışlardır, hakemi ikna edecek açı bulamadıkları için çağırmamışlardır. Türkiye’de bu tip pozisyonlar oldu, hakemi çağırmamanın daha doğru olduğunu söylediler. VAR bu 26 kameraya bağımsız erişme hakkı var. Yayıncı kuruluş yönetmenine bağlı kalmak zorunda değiller. Bizim izlediğimiz bütün açılar VAR’a ulaştı ve onların da izlediği kesin.

‘BU KONTROLSÜZ BİR HAREKET’

Bülent Yıldırım: Bu şanssız bir pozisyon. Hakemi savunmak falan değil. Icardi’nin Djiku’ya müdahalesi yok. Hücum faul görmüyorum. Sağ kol, Icardi’nin vücudunu sıyırıyor, temas yok. Kale arkasından görüyoruz ki, Djiku sol koluyla rakibinin yüzüne temas ediyor. Bu kontrolsüz bir hareket, penaltı olması gerekir. VAR’ın sağlıklı sunabileceği kanıt yok. Talihsiz bir pozisyon.

‘DEVAM KARARINA DOĞRU DİYORUM’

Bahattin Duran: Bence burada hislerime göre temas var. Ama hislerim göre karar veremem. UEFA’nın bu görüntülere çok net bir kanıt olmadığını söylerdi. VAR’ın karışmamasını tavsiye ederdi. Devam kararına saygı duyuyorum ve devam kararına doğru diyorum. Ancak hislerime göre bir temas var.

Görüntüler BeINsports’tan alınmıştır.

‘KIRMIZI KART VE PENALTI’

Fırat Aydınus: Maçın konuşulan tek majör pozisyonu. Biz maçı izlerken de gelen 3 farklı açıyı gördük. Bu 3 açıya göre yorum yapacağız. Üzerine basa basa söylüyorum. Başka bir görüntü çıkarsa yorum değişebilir. Top oyunda, pozisyon ceza sahası içerisinde. Icardi, Djiku’nun formasını çekiyor. Akabinde Djiku’nun savurduğu şiddetli bir kolu var. Bu açılara göre Icardi’nin kafa yüz kısmına geliyor. Teknik anlamda bu pozisyonda Fenerbahçe’nin lehine faul ve Djiku’nun yaptığı şiddetli eylemden kırmızı kart veya top oyunda olduğu için bu ikili mücadele herhangi bir faulü gerektirmiyor, mücadele diyebilir. Djiku’nun yaptığı eylem kırmızı kart ve penaltı ama bu açılara göre diyorum, üzerine basa basa… İki karardan biri; ya eylemin öncesinde Icardi faul yaptı deyip faul diyecek veya Djiku’nun yaptığı eylem kırmızı ve penaltı gerektirecek. Sadece VAR’ın elinde bu açılar varsa hakeme net kanıt sunamadığı için çağırmamıştır.

‘5 SANİYE BAKAR VERİRDİ’

Rıdvan Dilmen: Gördüğümüz açıdan tartışmasız penaltı. En son giderken tokat atıyor. VAR hakemi çağırsa 5 saniye bakar penaltıyı verirdi. Verilmemesi, çağrılmaması mümkün olmayan bir penaltı.

‘BU GÖRÜNTÜ BANA BİR ŞEY VERMİYOR’

Erman Toroğlu: Bir sol eli şöyle geliyor, sağ eli böyle geliyor. Yani ikili mücadele, itme kakma… Bu görüntü bana bir şey vermiyor. İkisi de birbirini çekiyor, itiyor. Djiku’nun bir hareketi var ama geliyor mu, gelmiyor mu? Bu açıdan penaltı diyen adam varsa… Bilmiyorum.

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.