DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dursun Özbek’ten, Süper Kupa yorumu

Dursun Özbek’ten, Süper Kupa yorumu
08.04.2024
55
A+
A-

Fenerbahçe’nin Süper Kupa finalinde sahadan çekilmesine sert tepki gösteren Dursun Özbek, aynı zamanda TFF’nin aldığı erken seçim kararına destek verdiğini belirtti.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Süper Kupa finali sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe’nin 50. saniyede sahadan çekilmesi sonucu tatil olan maçın ardından Galatasaray şampiyonluğunu ilan ederken, Dursun Özbek sarı lacivertli yönetime tepki gösterdi.

TFF’nin erken seçim kararını da değerlendiren Özbek, 18 Temmuz’da yapılacak seçim tarihine herkesin saygı duyması gerektiğini söyledi.

Dursun Özbek’in açıklamaları:

“2023 Süper Kupa’sının finalini oynadık. İki takım sahaya çıktık fakat üzülerek söylüyorum, böyle bir pozisyonu beklemiyorduk. Urfa’nın güzel insanlarına, buradaki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin keyfini yaşatmaktansa, acayip, saçma sapan bir durumla karşılaştık.”

“DÜNYAYA MAHCUP OLDUK”

“Bir sürü şey söylediler. U19’la çıkacağız, şöyle yapacağız, böyle yapacağız. Bunlar akıl tutulması. Neticede bu bir maç, final maçı. Çok önemli 100. yıl kupası. Urfa gibi güzel bir şehirde buranın insanına derbi seyrettirme keyfi varken, hiç ummadığımız bir şeyle karşılaştık. Ayrıca bu maçın geliri, depremzede kardeşlerimize yardım olacaktı. Bir taraf dolu, bir taraf boş. Süper Kupa finalini 1 dakikada biten şekile getiriyorsunuz. Çok üzüldüm ve dünyaya mahcup olduk. Böyle beklenmedik olaylar bizi üzüyor.”

“KİM SEVİNDİ, ÜZÜLDÜ BELLİ DEĞİL”

“Galatasaray ve Fenerbahçe’nin misyonu, futbolu insanlara sevdirmek. Böyle davrandığınız zaman… U19 takımındaki çocuklara yazık değil mi? Bu çocukları niye alet ediyorsunuz kendi amaçlarınıza. Kötü bir hafta sonu. Tarihe kötü geçecek bir Süper Kupa finali. Cumhuriyetin 100. yılına yakışmayan bir final oldu. Aklıselime davet etmek istiyorum. Kim bu işten sevindi, üzüldü belli değil.”

“BU FİNAL YAKIŞMADI”

“Önümüzdeki günler daha da gerginleşecek. Türk futbolundan bu gerginliğin gitmesi taraftarıyım. Herkese biraz daha Türk futboluna yakışacak hareketlerde olunmasını diliyorum. Ne onlara, ne bize bu final yakışmadı. Böyle bir final olmaması gerekirdi. İnsanların bir sefer daha düşünmesini, eve gittiklerinde ‘biz ne yaptık’ diye iç muhasebe yapmalarında fayda var.”

“NEYİ PROTESTO EDİYORLAR ANLAMIYORUM”

“Ben protokole geldim, onların da protokole gelmesi lazımdı. Kimse gelmedi. Bir anlam veremiyorum. Niye böyle yapıyorlar, neyi protesto ediyorlar anlamıyorum. Ben beklemiyordum. O kadar çok şey söylendi ki, bugünkü senaryo kimsenin aklından geçmiyordu. Takımını getir, Urfalı kardeşlerimize maçı seyrettirelim. Üç gündür buradayım. Böyle bir sevgi seli, ilgi görmedim.”

“TFF SEÇİM TARİHİ MAKUL”

“Seçim tarihini federasyon açıkladı. Kulüpler Birliği Vakfı’nda da federasyonun seçime gitmesi öngörülüyordu. TFF de gerekeni yaptı. Erken seçim kararı aldı. Hayırlı olsun. Yeni yönetimin seçilmesi için de hazırlık dönemi var. Bugünden yarına seçim yapılmaz. Türk futbolunu yönetecek başkanı iyi inceleyip iyi hizmet edecek kişileri seçmek zorundayız. Aradaki zaman makuldür.”

“FEDERASYONA SAYGI DUYULMALI”

“Erken seçim kararını kim alabilir? Federasyon. Haziranda yapılsa, temmuzun 18’inde yapılsa 20 gün var. 20 gün mü çok önemli? Federasyonun kararına da saygı duymak lazım. Epey zamanları varken, Kulüpler Birliği’nden gelen söylemle gündemlerine aldılar. Kulaklarını kapamadılar. Nedir yani? 20 gün evvel mi yapılacak seçim. Altında başka maksat olduğunu düşünüyorum. Niye 25 gün öne çekilsin? Federasyonun kararına herkesin saygı duyması lazım.”

“SAMİMİ VE İYİ NİYETLİ OLMAK LAZIM”

“Ben her zaman itidalden yanayım. Kendimizi kontrol etmemiz lazım. Ben Galatasaray Spor Kulübü başkanı olarak, tüm paydaşları aklıselim davranmaya çağırıyorum. Türk sporuna hizmet etmek istiyorsanız, samimi ve iyi niyetli olmanız lazım.”

Sozcu.com.tr


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.