DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Emre Akbaba’dan itiraf: ‘Galatasaray’da kalsaydım…’

Emre Akbaba’dan itiraf: ‘Galatasaray’da kalsaydım…’
13.04.2022
182
A+
A-

Galatasaray’ın eski futbolcusu Emre Akbaba, Alanyaspor’a transfer olma sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Galatasaray’da sakatlıklarla boğuşan ve Alanyaspor’da yeniden yükselişe geçen Akbaba, altyapılarla ilgili de önemli ifadeler kullandı.

Alanyaspor takım kaptanı Efecan Karaca ve Emre Akbaba, üniversiteli öğrencilerle bir araya geldi. Kaptan Karaca bu sezon hedeflerinin sezonu 4. sırada tamamlayarak Türkiye Kupası’nı almak olduğunu söyledi. Emre Akbaba ise sakatlığın ardından ritim bulmak için Alanyaspor’a geldiğini Galatasaray’a geri dönüp, orada oynamak istediğini belirtti.

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (Alanya HEP) ‘Spor Söyleşileri’nin konuğu Alanyaspor’un kaptanı Efecan Karaca ve Emre Akbaba oldu. Üniversite öğrencileri ile bir araya gelen milli futbolcuların soruları yanıtladığı etkinliğe Alanya HEP Mütevelli Heyet Başkanı Hilmi Tokuş, Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Alanyaspor Asbaşkanı Kamil Köseoğlu, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Sakatlığın ardından Galatasaray’da forma şansı bulma zorluğunda ritmi yakalayamayacağını söyleyen Emre Akbaba, “2 tane ağır sakatlık yaşadım. Ondan sonrada bu sene tekrar Alanyaspor’a döndüm. Ben buraya oynamak için geldim. Daha çok oynayıp o ritmi yakalamak istedim. Orada kalsaydım 2 maç oynar, 2 maç oynayamasam bu ritmi yakalayamazdım. Gelmemin ilk nedeni futbolu sevmem. Sakatlıklar beni futboldan çok uzak tuttu” dedi.

“ALANYASPOR’DA HEDEF BİTMEZ”

Türkiye Kupası’nı kazanmayı, sezonu 4. sırada bitirmeyi hedeflediğini vurgulayan Efecan Karaca, “6. sıradayız, ilk 4 sıradaki takımlar Avrupa Kupasına gidebiliyor. Büyük takımlarla da maçımız kalmadı, bizim ayarımızdaki takımlarla maçlarımız var. Önümüzde bir kupa yarı finali var. Aslında Avrupa’ya gitmenin en kolay yolu da Türkiye Kupası’nı almak. İnşallah hem dördüncü bitirip hem Türkiye Kupas’ını istiyoruz. Alanyaspor’da hedefler bitmez” ifadelerini kullandı.

“SİHİRLİ DEĞNEĞİM OLSA ALTYAPIYI DEĞİŞTİRİRDİM”

‘Elinde sihirli değnek olsaydı neyi değiştirirdin’ sorusunda altyapıda yaşadığı zorlukları anlatan Emre Akbaba, “Türk futbolu hakkında değiştirilecek çok fazla şey var. Altyapıdan itibaren başlanılacak şeyler. Altyapıyı değiştirirdim. Altyapıdaki imkanların yeterli olmadığını düşünüyorum. Saha bakımından hocalara verilen değer bakımından. Antalyaspor alt yapısında geçirdiğim 6 aylık dönemde çok eksiklik yaşadım. Bizimle birlikte Almanya’dan gelen birkaç oyuncu vardı. Onların dayanamayıp gittiğini gördüm. Ben devam ettim çünkü çok istekliydim ama bu duruma getirmeleri çok kötü bir durum. O çocuk belki sana çok iyi bir futbolcu olup, çok iyi paralar kazandıracak ama şartlara dayanamadığı için maalesef terk ediyor” şeklinde konuştu.

“GALATASARAY’DA OYNAMAK İSTİYORUM”

Sezon Galatasaray’a dönecek olan Akbaba, “Galatasaray’da 1 sene sözleşmem kaldı. Tekrar dönüp, tekrar orada oynamak istiyorum” dedi.

“OKAN BURUK’A HAYRANDIM”

Kendisine örnek aldığı Okan Buruk’a hayranlık duyduğunu belirten Efecan Karaca, “Türkiye’den Okan Buruk’a hayrandım. Stilini kendime yakın buluyordum, sürekli maçlarını izliyordum. Kendimi onunla kıyaslayamam UEFA kupasını almış. Galatasaray’da oynamış. Bizde kendimize göre bazı şeyleri başardık” ifadelerini kullandı.

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.