DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Fenerbahçe ve Galatasaray’a Avrupa’dan çılgın gelir!

Fenerbahçe ve Galatasaray’a Avrupa’dan çılgın gelir!
10.12.2021
240
A+
A-

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Galatasaray ve Fenerbahçe, oynadıkları 6 maç sonunda önemli bir maddi gelir elde etti. Grubunu lider tamamlayan Galatasaray’ın kasasına koyduğu miktar, üçüncü sırada kalan ve Konferans Ligi’ne giden Fenerbahçe’ye oranla daha fazla oldu.

UEFA Avrupa Ligi’nde son grup maçlarının oynanmasının ardından temsilcilerimiz Galatasaray ve Fenerbahçe’nin maddi kazançları da belli oldu. E Grubu’nda Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova’nın önünde lider olarak bir üst tura yükselen Galatasaray, şimdiden kasasını doldurmayı başardı. Avrupa Ligi’nde gruplara kalarak 3 milyon 630 bin euro ayakbastı parası alan Galatasaray, aldığı 3 galibiyetle toplam 1 milyon 890 bin euro, 3 beraberlik için de 630 bin euro kazandı. Sarı kırmızılılar ayrıca katsayı primi olarak 2 milyon 500 bin euro aldı. Grubunu namağlup lider tamamlayan Galatasaray, son 16 takım arasına kaldığı için ekstra 1 milyon 100 bin euro daha alarak toplamda 9 milyon 750 bin euroyu şimdiden kasasına koyarak rahat bir nefes aldı.

ÇEYREK FİNAL, YARI FİNAL VE FİNAL…

Avrupa Ligi’nde son 16’ya kalan Galatasaray’ın çeyrek final, yarı final ve final turlarını görmesi halinde kazancı daha da katlanacak.

Çeyrek final: 1 milyon 500 bin euro

Yarı final: 2 milyon 400 bin euro

Final: 4 milyon 500 bin euro

Şampiyon: 8 milyon 500 bin euro

FENERBAHÇE ÜÇÜNCÜ OLDU AMA…

Avrupa Ligi’nde mücadele eden diğer temsilcimiz Fenerbahçe, grubunu 3. sırada tamamlamasına rağmen, maddi olarak en az Galatasaray kadar iyi bir gelir elde etmeyi başardı. Sarı lacivertliler grubu 1 galibiyet ve 3 beraberlikle tamamlayarak toplamda 1 milyon 260 bin euro gelir kazandı. Katılım payı (3.63 milyon euro) ve katsayı primi (2.5 milyon euro) da eklenince Fenerbahçe’nin bu .sezon Avrupa Ligi’nden elde ettiği gelir toplamda 7 milyon 390 bin euro oldu.

Fenerbahçe Konferans Ligi Play-Off turunda yoluna devam etmesi halinde kazancı şu şekilde artacak:

Play-Off: 300 bin euro

Son 16: 600 bin euro

Çeyrek final: 1 milyon euro

Yarı final: 2 milyon euro

Final: 3 milyon euro

Şampiyon: 5 milyon euro

SOZCU.COM.TR


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.