DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Formula 1’de çılgın son tur!

Formula 1’de çılgın son tur!
12.12.2021
167
A+
A-

Formula 1’de sezonun son turunda çılgın şeyler yaşandı. 21. turda Hamilton’a karşı müthiş bir savunma yapan Red Bull’un diğer pilotu Sergio Perez, şampiyon olan takımdaşı Verstappen’e 6 saniyeden fazla zaman kazandırdı. Son turda tarihe geçme şansını kaçıran Hamilton ‘Gelecek yıl ne olacağını göreceğiz’ dedi.

Formula 1 Abu Dabi Grand Prix’sini son turda Hamilton’ı geçerek kariyerinin ilk dünya şampiyonluğuna ulaşan Hollandalı pilot Max Verstappen gözyaşlarına hakim olamadı. Nefes kesen son turda Hamilton’a tarihe geçeceği 8. şampiyonluk sevincini tattırmayan Verstappen büyük bir sevinç yaşadı.

VERSTAPPEN: BACAKLARIMA KRAMP GİRİYOR

Yarıştan sonra gözyaşlarını tutamayan Verstappen, “Tüm yarış boyunca son ana kadar savaştım. Ve şans, sonunda bize de güldü. Kramp giriyor bacaklarıma. Çılgınca. Takımım bunu hak etti. Onlarla çalışmaktan çok mutluyum. Checo Perez’e teşekkür ediyorum. Hamilton’a karşı çok sert bir savunma yaptı. Umarım birlikte 10-15 sene daha bunu yaparız. Çılgınca her şey. Çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

HAMILTON ARACINDAN İNEMEDİ

Dramatik bir şekilde son turda hem yarışı, hem şampiyonluğu, hem de Formula 1 tarihine geçme şansını kaybeden Lewis Hamilton büyük şok yaşadı. 4 yıllık saltanatı sona eren ve Michael Schumacher’in rekorunu geçme fırsatını kaçıran Hamilton tam anlamıyla bir yıkım yaşadı.

Yarışın tamamlanmasının ardından gride giren Hamilton, uzun süre aracından inemedi ve “Diyecek sözüm yok, gerçekten yok” ifadelerini kullandı. Yarış sonrası açıklamalarda bulunan Hamilton, “Verstappen’i tebrik ediyorum. En zor sezonlardan birisiydi. Bu yolculuğun parçası olmak çok güzeldi. Her şeyimizi ortaya koyduk. Hiç pes etmedi. Birileri Max’a yardımcı oldu. Gelecek yıl ne olacağını göreceğiz”

SOZCU.COM.TR


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.