DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Galatasaray ilk transferi duyurdu: Alpaslan Öztürk

Galatasaray ilk transferi duyurdu: Alpaslan Öztürk
12.06.2021
219
A+
A-

Galatasaray Kulübü, yeni sezon öncesi ilk transferini resmen açıkladı. Sarı kırmızılılar, stoper Alpaslan Öztürk’ü kadrosuna kattığını duyurdu.

Galatasaray Kulübü’nün KAP’a yaptığı açıklamada, geçen sezon Göztepe forması giyen 27 yaşındaki Alpaslan Öztürk ile 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Sarı kırmızılı ekip, ilk iki sezon 5 milyon TL, son sezon ise 6 milyon TL sabit maaş ödeyecek.

İşte Galatasaray’ın yaptığı açıklama:

“Profesyonel Futbolcu Alpaslan Öztürk ile 2021-2022 futbol sezonundan başlamak üzere 3 sezon için aşağıdaki şartlarda anlaşmaya varılmıştır.

2021-2022 sezonu için net 5.000.000 TL sabit transfer ücreti

2022-2023 sezonu için net 5.500.000 TL sabit transfer ücreti

2023-2024 sezonu için net 6.000.000 TL sabit transfer ücreti

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ALPASLAN ÖZTÜRK KİMDİR?

Belçika’nın GBA Jugend ve Berchem takımlarının altyapısında yetişen Alpaslan Öztürk, 2009 yılında İngiltere’nin köklü kulüplerinden Birmingham’a transfer olarak gelişimini buradaki akademide sürdürdü. 2011 yılında Beerschot’a transfer olarak Belçika’ya geri dönen Öztürk, profesyonel kariyerine de bu kulüpte başladı. Gelişimi ile dikkatleri çeken futbolcu, Belçika’nın önemli kulüplerinin başında gelen Standard Liege’e transfer oldu.

Alpaslan Öztürk, 2014 yılında Kasımpaşa’ya kiralık transfer olarak Türkiye kariyerine başladı. 1,5 sezon Kasımpaşa’da forma giyen futbolcu, ertesi sezon Eskşehirspor’da kiralık olarak forma giydi. 2016-2017 sezonunun ortasında Elazığspor’a bedelsiz olarak transfer olan 27 yaşındaki stoper, 2018 yaz ayı transfer döneminde Göztepe’ye imza attı ve geride bıraktığımız sezona dek İzmir temsilcisinde oynadı.

Asıl mevkisi stoper olan ve ön libero pozisyonunda da oynayabilen Alpaslan Öztürk, gol yollarındaki sürpriz çıkışlarıyla dikkat çekiyor. Süper Lig’de oynadığı 118 maçta 13 kez fileleri sarsan futbolcu, bu gollerinin tamamını Göztepe’de forma giydiği dönemde kaydetti.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.