DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Galatasaray maçında tartışmalı karar

Galatasaray maçında tartışmalı karar
02.05.2021
183
A+
A-

Süper Lig 39. haftasında oynanan Gençlerbirliği-Galatasaray maçında Gedson Fernandes’in sarı kart gördüğü bir pozisyon sonrasında tartışma yaşandı.

Süper Lig’de kümede kalma savaşı veren Gençlerbirliği, şampiyonluk umutlarını sürdürmeyi hedefleyen Galatasaray’ı konuk etti.

Karşılaşmanın 38. dakikasında kendi yarı sahasından hızlı çıkmaya çalışan Gençlerbirliği’nde Daniel Candeias topla ilerlemeye çalışırken Gedson Fernandes’in ayak bileğine yaptığı müdahale ile yerde kaldı. Portekizli futbolcunun sert faulü sonrasında acı içinde yerde kalan Candeias, tedavisinin ardından oyuna devam etmek istedi ancak, yere düşerken omzundan da sakatlanınca kısa süre sonra oyundan çıkmak zorunda kaldı ve yerini Giovanni Sio’ya bıraktı.

Yayıncı kuruluştan aktarılan bilgiye göre, omzu çıkan Candeias ambulansla hastaneye kaldırıldı. Fernandes’in faulünü sarı kartla cezalandıran hakem Halis Özkahya’nın bu kararı ise, tartışma konusu oldu. Sosyal medyada yapılan yorumlarda hareketin kırmızı kartla cezalandırılması gerektiği belirtilirken, eski hakem Deniz Ateş Bitnel de benzer bir yorumda bulundu. Öte yandan Galatasaray pozisyondan kısa bir süre sonra Halil Dervişoğlu’nun müthiş golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarıyı bu skorla üstün tamamladı.

“SEZON KAPATTI”

Maçtan sonra konuyla ilgili konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özcan Bizati, “Bunun VAR’la başka bir yerle alakası yok. Gözümüzün önünde olan bir pozisyon, Fernandes’in Candeias’a yaptığı hareket her yerde kırmızı kart. VAR’da ne değerlendirilirse değerlendirilsin. Çocuğun omzunda da yırtık oluştu sezonu kapattı. Ve Galatasaray eksik kalacakken, biz eksik kaldık ve gol yedik. Galatasaray’ın bunlara ihtiyacı mı var? Hiçbir takımın ihtiyacı yok. Adil yönetmek gerekiyor maçları. Veya daha optimal yönetmek gerekiyor. Ben hakemin o pozisyonda optimal olmadığını düşünüyorum” dedi.

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.