DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Galatasaray’ı kızdıran iddia!

Galatasaray’ı kızdıran iddia!
18.03.2023
197
A+
A-

MHK Başkanı Lale Orta’nın, Galatasaray Kasımpaşa maçında Donk’un Zaniolo’ya yaptığı harekete “Kırmızı kart” diyen yorumcu eski hakemlere tepki gösterip, özet görüntüleri değiştirttiği ileri sürüldü.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta için ortaya atılan iddia gündeme bomba gibi düştü… Youtube’da yayınlanan ‘Spor Gecesi’ programında ortaya atılan iddia, Galatasaray camiasını kızdırdı:

Yayıncı kuruluş beINsports’un maçların tartışmalı pozisyonlarının değerlendirildiği Trio programındaki hakem yorumcuları, Galatasaray-Kasımpaşa maçında Donk’un Zaniolo’ya yaptığı harekete “Kırmızı kart” dedi.

Ardından, programın eski yorumcusu olan MHK Başkanı Lale Orta, kanal yetkililerini aradı ve “Bu bir skandal. Yorumlarını düzeltmezlerse yanlış olduğunu açıklayacağım” diyerek VAR odasından telefonla çekilmiş görüntüyü beINSports yetkilisine gönderdi. Bu olayın ardından özet görüntü değiştirildi ve Orta’nın istediği ayrıntı, özete koyuldu. Programda “Maçın VAR hakemi Hakan Ceylan, hata yapmasına rağmen bu hafta başka bir maça atandı” iddiasında da bulunuldu.

DURSUN ÖZBEK: FEDERASYON AÇIKLASIN

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Konya Galatasaraylılar Derneği’ni ziyareti sırasında iddiaları yorumlarken “Görüntüler, söylenenler doğruysa inanılması mümkün değil. İnanmak istemiyorum. Federasyon yöneticileri herhalde açıklama yapacaklardır” ifadelerini kullandı. Özbek, Jesus’un “Maçlar sahada kazanılmıyor” ifadesi için de “Yorum yapmam doğru olmaz. İlgili merciler gerekeni söyleyeceklerdir” şeklinde konuştu.

OKAN BURUK: İNŞALLAH DOĞRU DEĞİLDİR

Kasımpaşa ile oynadıkları maçın VAR kayıtları ile ilgili görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasıyla ilgili soru üzerine Okan Buruk, ”Açıkçası ne ben, ne siz, ne taraftarlar, ne futbol severler, ne futbol federasyonu başkanı ve yönetim kurulu buna inanmak istemiyordur. İnşallah bu doğru değildir. Tek söyleyeceğim, inşallah bunun doğru olmadığı ve bunun bir yanlış anlama, belki yanlış haber olması. İnşallah ‘Doğru değildir’ deyip gerekli açıklamayı Sayın Lale Orta’dan kamuoyu olarak hepimiz bekleyeceğiz. Ama inşallah doğru değildir tabii ki” dedi.

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.