DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İngiltere tarihi skorla Dünya Kupası’na katılma hakkı kazandı

İngiltere tarihi skorla Dünya Kupası’na katılma hakkı kazandı
16.11.2021
363
A+
A-

Son Avrupa Şampiyonası finalisti İngiltere, Dünya Kupası Elemeleri’ndeki son maçında San Marino’yu 10-0 gibi tarihi bir skorla yenerek turnuvaya katılmayı garantiledi.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 10. maçında İngiltere, deplasmanda San Marino’yu 10-0 mağlup etti ve direkt olarak Dünya Kupası’na katılma hakkı elde etti.

San Marino Stadyumu’nda oynanan müsabaka, İngiltere’nin 10-0’lık tarihi bir skorla tamamlandı. Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 6. dakikada Maguire, 15. dakikada kendi kalesine Fabbri, 27, 32, 39 ve 42. dakikalarda Harry Kane, 58. dakikada Rowe, 69. dakikada Mings, 78. dakikada Abraham ve 79. dakikada Saka kaydetti.

SAN MARINO -45 AVERAJLA…

Bu sonucun ardından İngiltere, puanını 26’ya yükseltti ve liderliğini koruyarak Dünya Kupası’na direkt olarak katılma hakkı elde etti. San Marino ise grubu 0 puanla tamamladı. İngiltere, Polonya, Arnavutluk, Macaristan ve Andorra’nın da yer aldığı grubu San Marino -45 averajla tamamladı.

POLONYA KAYBETTİ AMA PLAY-OFF’A KALDI

Grubun diğer maçında Polonya, Macaristan’a 2-1 kaybetse de play-off oynamaya hak kazandı. PGE Narodowy Stadyumu’nda oynanan müsabaka, Macaristan’ın 2-1’lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Macaristan’a galibiyeti getiren golleri 47. dakikada Schafer ile 80. dakikada Gazdag kaydetti. Polonya’nın tek sayısı ise 62. dakikada Swiderski’den geldi..

Bu sonucun ardından Polonya, puanını 20 puanda kalmasına rağmen play-off oynamaya hak kazandı. Macaristan ise 17 puanla grup serüvenini tamamladı.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.