DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İspanya’dan corona tepkisi

İspanya’dan corona tepkisi
03.06.2020
196
A+
A-

Atalanta Teknik Direktörü Gasperini’nin “Corona virüsü taşıdığım halde Valencia maçına çıktım” açıklamasına İspanyol kulüp tepki gösterdi: ‘Çok şaşkınız!’

İtalya’nın Bergamo şehri, 19 Şubat 2020 tarihinde Atalanta ile Valencia arasında oynanan Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçının ardından, corona virüsünün merkezi olmuş, daha sonra virüs hızla İspanya ve İtalya’ya yayılmaya başlamıştı. Bergamo Belediye Başkanı Giorgio Gori, Atalanta’nın stadyumu UEFA kriterlerine uymadığı için Milano’da oynanan ve 44 bin 236 taraftarın tribünde izlediği maçın ‘Biyolojik bomba’ etkisi yarattığını söylemişti.

Atalanta-Valencia serisi ile ilgili aylar sonra şok bir itiraf geldi. Atalanta Teknik Direktörü Gian Piero Gasperini, corona virüsü taşıdığı halde Valencia ile oynanan rövanş maçında takımının başında yer aldığını söyledi.

“Corona virüsü taşıdığım halde maça çıktım. Çok korkuyordum. İki gün çok az uyuyabildim. Fotoğraflara bakarsanız, maç sırasında ne kadar kötü bir durumda olduğumu anlarsınız. Ateşim yoktu ama sanki varmış gibi hissediyordum. Hayatımın devam edip etmeyeceğinden şüphe ederek çıktığım bir maçtı. Antrenman sahamızın yakınında bir hastane var. Yaşananlar adeta bir savaş dönemini andırıyordu. Bir ara hastaneye gitsem ne olur diye düşündüm. Ama sonra takımımla yapmam gerekenler olduğunu düşündüm ve vazgeçtim”

Bu sözlere Valencia cephesinden büyük bir tepki geldi.

“Atalanta Teknik Direktörü Gian Piero Gasperini tarafından yapılan açıklama sonrası kulüp olarak şaşkınlığımızı ifade etmek istiyoruz. Rakip teknik adam, Mestalla’da oynanan ve Atalanta’nın 4-3 kazandığı maç sırasında ve öncesinde corona virüs semptomlarına sahip olduğunun farkında olduğunu itiraf etti. Ancak buna rağmen hiçbir koruyucu önlem almadı ve Valencia’da birçok insanın sağlığını riske attı. Hatırlanmalı ki; söz konusu karşılaşma İspanyol sağlık otoritelerinin sert Covid-19 önlemlerine paralel olarak seyircisiz oynanıyordu.”

Bugüne kadar İtalya coronaya bağlı olarak 33 bin, İspanya ise 21 bin can kaybı yaşadı.(Sözcü/Skor)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.