DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İşte Fatih Terim’in TFF’ye verdiği savunmanın detayları

İşte Fatih Terim’in TFF’ye verdiği savunmanın detayları
14.11.2018
240
A+
A-

Bir süredir gündemden düşmeyen olaylı derbinin ardından 10 maç ceza alan Fatih Terim’in TFF’ye verdiği savunma ortaya çıktı. Terim, “eylem ve söylemlerin ağır haksız tahrik neticesinde gerçekleştiğini” savunurken Sergen Yalçın ve Şenol Güneş’i de emsal olarak gösterdi.

Olaylı Galatasaray – Fenerbahçe derbisinin ardından basına yaptığı sert açıklamalar ve hakem Fırat Aydınus’un raporu doğrultusunda toplamda 10 maç ceza alan Fatih Terim’in TFF’ye sunduğu savunma ortaya çıktı. Sporx’in özel haberine göre Terim, kendi isim ve imzası ile federasyona gönderdiği savunmada “tüm bu eylem ve söylemin ağır haksız tahrik neticesinde” meydana geldiğini ifade etti. Fatih Terim, tehdit iddialarını kabul etmezken, tüm olaylara sebep olarak ise 72. dakikada golle sonuçlanan taç pozisyonunu gösterdi.

Hazırladığı üç sayfalık yazılı savunmasını Yargıtay’ın tehdit ve hakaretle ilgili emsal kararlarından örneklerle zenginleştiren Terim, hakemlere hakaret ettiği yönündeki iddianın gerçeklerden uzak ve hukuka aykırı bir yaklaşım olduğunu söyledi. Deneyimli teknik adam, “söylemiş olduğu bu sözleri ağır haksız tahrik neticesinde söylediğinin ancak bu sözlerin belirli bir şahsa yani müsabaka hakemlerinin şansına yönelik olmadığının” da altını çizdi.

Sergen Yalçın ve Şenol Güneş örneği

Bir maç men cezasına çarptırılan Sergen Yalçın ve Şenol Güneş kararlarını emsal göstererek kendisinin hakaretten yargılanmasına tepki gösterdi. Terim, “geçen sezon 8 Mart tarihinde oynanan Konyaspor – Kayserispor maçı sonrası teknik direktör Sergen Yalçın’ın ve 23 Eylül tarihinde oynanan Fenerbahçe – Beşiktaş maçı sırasında teknik direktör Şenol Güneş’in görüntülere yansıyan sinkaflı sözlerden dolayı sadece bir maç ceza alması sevk edildiği eylemle örtüşmektedir ancak diğer eylemlerin yargılamasının sportmenliğe aykırı hareket kapsamında değerlendirilirken, şahsımın hakaretten değerlendirilmeye alınması yanlıştır” ifadesini kullandı.

Tecrübeli hoca, federasyondan verilecek olan cezanın ağır haksız tahriğin ve müsabaka sonrası rakip takım futbolcu ve yöneticilerine gösterdiği misafirperver yaklaşımında göz önüne alınarak değerlendirilmesini talep etti. Öte yandan Fırat Aydınus’un TFF’ye verdiği ve federasyonun da savunma almak için Galatasaray kulübüne gönderdiği raporunun orjinalinde Terim’le ilgili, “… Teknik sorumlu maç bitiminde sahanın içinde bana doğru gelerek bu maçı bu hale siz getirdiniz. Ya sen kalacaksın ya ben kalacağım. Maç sonunda konuşmazsam Allah beni kahretsin. Yazıklar olsun. Bu maçı senin gibi hakemler a… s…” ifadelerinin yer aldığı ortaya çıktı.

Kaynak:Sözcü/Skor


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.