DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İtalya büyük şokta! Liderliği kaptırdı…

İtalya büyük şokta! Liderliği kaptırdı…
16.11.2021
119
A+
A-

Son Avrupa şampiyonu İtalya 2022 Dünya Kupası Elemeleri C Grubu’nda deplasmanda Kuzey İrlanda’yı mağlup edemedi. 0-0 biten karşılaşmada liderliği İsviçre’ye kaptıran İtalyanlar play-off’a kaldı. Gecenin en büyük şokunu yaşayan İtalyanlar 2. kez Dünya Kupası’na katılamama durumu ile karşı karşıya.

Dünya Kupası Elemeleri C Grubu’nda İtalya, deplasmanda Kuzey İrlanda’ya konuk oldu.

Windsor Park’ta oynanan maç 0-0’lık eşitlikle sona erdi ve İtalya, Dünya Kupası’na direkt gitme şansını kaybederek play-off turuna kaldı.

Karşılaşmanın tamamını neredeyse tek kale oynayan İtalya, rakibine fazla şans vermese de gol yollarında etkili olamadı ve beraberliğe razı olarak liderliği Bulgaristan’ı yenen 4-0 yenen İsviçre’ye bıraktı.

Bu sonuçla İtalya puanını 16 yaptı ve C Grubu’nu 2. tamamlayarak play-off’a kaldı. Kuzey İrlanda ise puanını 9’a yükselterek grubu 3. sırada noktaladı.

MANCINI: DÜNYA KUPASI’NI KAZANACAĞIZ

İtalya teknik direktörü Roberto Mancini, Dünya Kupası Elemeleri C Grubu liderliğini kaptırarak play-off’a kaldıkları Kuzey İrlanda maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Mancini açıklamasında çok daha önce gruptan çıkmayı garantilemeleri gerektiğini söyleyerek, “Yazık oldu. Çok kritik anlarda 2 penaltı atışını kaçırdığımız maçlar oldu. Şimdi bu noktadayız. İsviçre ile oynadığımız iki maçı da kazanabilirdik ama şimdi onlar grup lideri oldu. Kazanma şanslarımızı kullanamadık” diye konuştu.

İtalyan hoca play-off turuyla ilgili de yorumda bulunarak, “Mart ayına hazırlanacağız, özgüvenimiz yerinde olacak. O zaman geldiğinde Dünya Kupası’ndaki yerimizi alacağız ve umarım turnuvayı da biz kazanacağız” sözlerini kullandı.

İSVİÇRE GRUP LİDERİ OLARAK ÇIKTI

Dünya Kupası Elemeleri C Grubu’nda İsviçre, deplasmanda Bulgaristan’a konuk oldu. Swissporarena’da oynanan maçı İsviçre 4-0 kazandı, İtalya’nın Kuzey İrlanda’ya puan vermesiyle Dünya Kupası biletini almayı başardı. Karşılaşmada İsviçre’ye galibiyeti getiren golleri 48’de Okafor, 57’de Vargas, 72’de Itten ve 90+1’de Freuller kaydetti.

Bu sonuçla İsviçre grupta puanını 18’e yükseltti ve İtalya’nın üzerine çıkarak zirveye çıkarak Katar biletini aldı. Bulgaristan ise 8 puanda kalarka grupları 4. sırada tamamladı.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.