DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kobe Bryant’ın hayatını kaybettiği kaza ile ilgili flaş açıklama

Kobe Bryant’ın hayatını kaybettiği kaza ile ilgili flaş açıklama
10.02.2021
156
A+
A-

ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) tarafından yapılan açıklamada, Kobe Bryant ve kızının da aralarında bulunduğu 9 kişinin ölümüne neden olan helikopter kazasının sebebi belirtildi.

Los Angeles Lakers’in efsane basketbolcusu Kobe Bryant, geçtiğimiz sene 26 Ocak’ta bir basketbol maçına gittiği sırada Sikorsky S76 tipi helikopterin düşmesi sonucu kızı ve beraberindeki 7 kişi ile hayatını kaybetmişti. ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) tarafından yapılan açıklamada, Bryant ve kızının da aralarında bulunduğu 9 kişinin ölümüne neden olan helikopter kazasının büyük ihtimalle pilotun “mekansal yönelim bozukluğundan” kaynaklandığı belirtildi.

NTSB yetkilileri, yoğun sis nedeni ile pilotun helikopterin alçaldığı sırada tırmanışa geçtiğini algılayamayabileceğini ve helikopterdeki ekipmanların referans göstermemiş olabileceğini ifade etti. Yetkililer, mekansal yönelim bozukluğundan kaynaklanan 184 ölümcül uçak kazası yaşandığını bu kazaların 20’sine helikopterlerin karıştığını aktardı.

PİLOT HATASI

Kazayla ilgili yapılan duruşmada, Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu Başkanı Robert Sumwalt, kazanın sebebinin pilotun dikkatsizliği olduğunu söyledi. Sumwalt, olayda helikopter pilotunun federal standartları ihlal ederek bulutların arasından uçtuğunu ve bu nedenle yönünü şaşırarak California’nın güneyinde bir tepeye çarptığını belirtti.

Pilotun helikopteri keskin şekilde yukarı yönlendirdiğini sandığı fakat sol tarafında yer alan bir tepeye doğru döndüğü kaydedildi.

PİLOT NEDEN DEVAM ETTİ?

Sumwalt, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Pilot, siste helikopter kullanılmasının yasak olduğunu bildiği halde uçuşa devam etmiş. Bunu neden yaptığını henüz bilmiyoruz. Uçuşu tamamlaması için helikopterdekiler tarafından baskı mı yapıldı? Şirket ile yaptığı anlaşma nedeniyle mi uçuşa devam etti? Kendisini baskı altında hissettiği için mi siste uçmaya devam etme kararı aldı? Bunlar cevaplanması gereken sorular” ifadelerini kullandı.

Kazanın ardından ise Kongre üyeleri, tüm helikopterlerde Arazi Farkındalık ve Uyarı Sistemlerini (TAWS) zorunlu kılmak için Kobe Bryant ve Gianna Bryant Helikopter Güvenlik Yasası’nı desteklemişti.

Kaynak:Sözcü/Skor


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.