DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Koronavirüs testi pozitif çıkan Fatih Terim’in aldığı karar faciayı önledi!

Koronavirüs testi pozitif çıkan Fatih Terim’in aldığı karar faciayı önledi!
28.03.2020
219
A+
A-

Koronavirüs siyaset, spor ve sanat camiası olmak üzere birçok kişiye bulaştı. Bu isimlerden biri de Galatasaray Teknik Direktörü Fatih oldu.

Hastanede tedavi altında olan ve durumu iyi seyreden Fatih Terim’in öngörü ve tecrübesiyle günler öncesinde bir tehlikeyi de önlediği ortaya çıktı.

Fatih Terim’in koronavirüs testi pozitif çıkmış ve geçtiğimiz günlerde hastanede tedavi altına alınmıştı. Corona virüsü testi pozitif çıkan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in tedavisi karantina altında tutulduğu hastanede sürüyor.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay’la aynı hastanede kalan deneyimli teknik adamdan dün sevindirici haber gelmişti.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, meslektaşının öksürüğünün bittiğini söyleyerek ilk müjdeyi vermişti. Rıza Çalımbay, “Fatih hocayla görüşme şansımız olmuyor yardımcısı Levent Şahin ile konuştum bilgi alıyorum. Gayet iyi durumda öksürüğü de bitmiş.” demişti.

Faciayı önledi

 Tedavisi süreci boyunca hiçbir spekülasyona fırsat vermeyen Fatih Terim’in testi pozitif çıkmadan önce verdiği kararla da faciayı önlediği belirtildi. Takvim’de yer alan haberde; Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in öngürüsünün ve tecrübesinin sarı kırmızılı ekibi büyük bir tehlikeden önlediği kaydedildi.

Başarılı hoca, Beşiktaş derbisi sonrası henüz liglerin erteleme kararı alınmamasına rağmen tüm idmanları iptal etti. Sarı-kırmızılılar, erteleme kararı açıklanana kadar 4 gün boyunca bir araya gelmedi.

Söz konusu haberde şu ifadelere yer verildi: Eğer Terim bu kararı almasaydı, tüm futbolcular corona virüsü tehdidi ile karşı karşıya kalacaktı. Tecrübeli teknik adamın talimatıyla evlerinde kalan futbolcular böylelikle büyük bir tehlikeden kurtulmuş oldu.

Test yaptıran ilk teknik adam

Türkiye’de corona virüsü testi yaptıran ilk teknik adam olan Fatih Terim’in ders niteliğindeki corona virüsü günlüğünü Hürriyet Gazetesi Galatasaray Muhabiri Ali Naci Küçük kaleme almıştı.

15 Mart pazar

 Fatih Terim, Türk Telekom Stadı’nda seyircisiz yapılan Beşiktaş maçından sonra düzenlediği basın toplantısında, derbinin oynatılmasına tepki gösterip, “Bu statta şu anda bin 200 kişi var. Benim, çocuklarımın canı neden önemli değil?” diye sitem etti.

16 Mart pazartesi

Başkan Mustafa Cengiz, 2. Başkan Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay’la bir saat süren toplantı yaptı. Türk Telekom Stadı’ndaki toplantıda koronavirüse karşı alınacak tedbirler konuşuldu.

17 Mart salı

Beşiktaş derbisinden sonra tüm takıma 2 gün izin veren Terim, koronavirüs tehlikesi nedeniyle evinden hiç çıkmadı. Eşi Fulya Terim de, kızı Merve Terim Çetin’in yanında Amerika’daydı.

18 Mart çarşamba

Antrenman için Florya Metin Oktay Tesisleri’ne gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bakanlar ile yaptığı toplantıda liglerin ertelenme kararının çıkacağı ihtimalini göz önüne alarak idmanı iptal etti.

19 Mart perşembe

 Sabah Florya’ya geldi. Saat 13.00’e konulan idman öncesi kulüp doktorlarıyla birlikte futbolculara koronavirüs tedbirleri hakkında bilgilendirme yaptı. Ardından antrenmanı iptal etti ve tüm takıma test yaptırdı. Daha sonra da futbolcuları evlerine gönderip, dışarı çıkmamalarını istedi. Kendisi de Tarabya’daki evine gitti.

Cuma-Cumartesi-Pazar

Evinden hiç çıkmadı. Futbolcuları ve yardımcıları ile konuşup, çalışma programlarına uyup uymadıklarını kontrol etti, gerekli bilgileri aldı.

23 Mart pazartesi

Koronavirüs testi sonuçları kulübe iletildi. Sadece hafif öksürükten şikayeti olan Terim, test sonucu pozitif çıkınca hastaneye gitti.

(acunn.com)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.