DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kuntz ile 58 günde kabustan rüyaya!

Kuntz ile 58 günde kabustan rüyaya!
18.11.2021
123
A+
A-

Hollanda hezimeti ile çöküşe giren Türkiye A Milli Takımı, Kuntz ve ekibiyle dirildi. Alman çalıştırıcının taktik ve psikolojik hamleleri Ay-Yıldızlıları ayağa kaldırıp ‘play-off’a ulaştırdı.

EURO 2020’deki büyük hayal kırıklığı, İstanbul’daki 2-2’lik Karadağ beraberliği ve sonrasında yaşanan 6-1’lik Hollanda hezimeti milli takımda bir değişikliği işaret ediyordu. Şenol Güneş’in görevine son veriliyor ve sürpriz bir kararla 19 Eylül’de Stefan Kuntz göreve geliyordu. Kuntz, ilk sınavında yine İstanbul’da Norveç’e karşılaşıyor öne geçtiğimiz maç 1-1 bitince bitime üç kala umutlar neredeyse tükeniyordu. Sonrasında yaşananlar ise ‘Bu hikâye mutlu sonla bitmeli’ dedirtecek cinsten…

Kuntz ve öğrencileri önce puan ardından da averaj farkını kapattı, finalde de kazanıp adımını ‘play-of’lara attı. Peki Stefan Kuntz, 58 günde neleri değiştirdi de Türkiye yeniden dirildi? İşte kritik dört dokunuş…

1-TAKIMINA ÖZGÜVEN AŞILADI

Kuntz’un ilk hamlesi sorunu teşhis etmek oldu. Futbolcuların özgüven kaybını gördü, ‘tükenmişlik’ duygusuyla mücadele etti. Oyuncularıyla bire bir görüştü. İdmanlarda, takım içi uyumu artıracak çalışmalar gerçekleştirdi.

2-DOĞRU KADROYU BULDU

Doğru oyuncu grubunu ve onlara uygun taktiği buldu. Kuntz’un yönetiminde Kerem dört maçta üç gol attı. Hakan verimli olduğu bölgeye geçince oyuna katkısı arttı. Serdar Dursun, Serdar Aziz ve Caner Erkin gibi isimlerden de yararlandı.

3-TEKNİK EKİBİ PARLADI

Kuntz teknik heyetine takıma etki edecek isimleri aldı. Yakından tanıdığı Kenan Koçak, Jan-Moritz Lichte, Michael Rechner ve Axel Busenkell ile iyi bir uyum yakaladı. Bu ekip, hem takımı iyi hazırladı hem de analizleri doğru yaptı.

4-TÜRK İNSANINI KAZANDI

Stefan Kuntz, Türkiye’de futbol oynamasının da etkisiyle, Türk insanı ile kurulan bağın milli takıma yansıdığını gördü. Samimi içtenliğiyle, akıllardaki Alman hoca düşüncesini kırdı. Letonya maçı sonrası ağlamasıyla, oyuncularına sarılmasıyla bizden biri oldu.

(SOZCU.COM.TR)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.