DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Lakers’ın sahibi Jeanie Buss kendisine atılan mektubu ifşa etti

Lakers’ın sahibi Jeanie Buss kendisine atılan  mektubu ifşa etti
20.06.2020
198
A+
A-

NBA’in önde gelen takımlarından Los Angeles Lakers’ın sahibi Jeanie Buss, bir süre önce kendisine atılan ırkçı bir mektubu sosyal medya hesabı üzerinden yayınladı.

NBA takımlarından Los Angeles Lakers’ın sahibi Jeanie Buss, sosyal medya hesabı üzerinden aldığı ırkçı bir mektubu takipçileriyle paylaştı.

Mektubu yayınlayıp yayınlamama konusunda bir süre düşündükten sonra paylaşmanın daha mantıklı olduğuna karar verdiğini söyleyen Buss, zaman zaman bu tarz mektuplar aldığını belirtti.

Joe isimli bir kişiden gelen mektup, birçok hakaretle birlikte sene başında hayatını kaybeden Kobe Bryant’la ilgili ırkçı ifadeler de içeriyor.

Bu türden mektupları görmezden gelmeye alıştığını söyleyen Buss, artık bunu yapmayacağını söyledi. Ünlü yönetici aynı zamanda mektubu 19 Haziran’da, yani “Juneteenth” gününde paylaştı.

Özgürlük günü olarak da tanımlanan Juneteenth, Amerikan Sivil Savaşı sonrası kölelikten kurtulan kişileri anma ve ırkçılık karşıtı bir bayram olarak kutlanıyor.

Buss paylaştığı mesajda şunları söyledi:

“Bugün, yani Juneteenth gününde, beyaz olan tüm arkadaşlarıma sesleniyorum ve bir araya gelerek ırkçılığın ülkemizde ve Dünya’da halen devam etmekte olduğunun farkına varmaya davet ediyorum. Lütfen ırkçılığı görmezden gelmeye bir son verelim.”

Kişisel adresini paylaşan mektubu atan kişinin, Jeanie Buss tarafından polise şikayette bulunup bulunmadığı bilinmiyor. Geride bıraktığımız haftada Los Angeles’ta yaşayan iki Afro-Amerikalı, kapılarında ırkçı söylemler yazan notlar bulduğunu açıklamıştı.

Jeanie Buss, babası Jerry Buss’ın vefatının ardından LA Lakers’ın başına geçmişti. Jerry Buss altı çocuğundan biri olan Jeanie’nin yaklaşık 500 milyon dolarlık kişisel serveti bulunuyor. Sahip olduğu Lakers, NBA’de Boston Celtics ve New York Knicks ile birlikte ligin en değerli kulübü olarak gösterilirken tahmini değeri 4,4 milyar dolar olarak gösteriliyor.(Sözcü/Skor)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.