DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Michael Jordan’ın babasının katili hakkında flaş karar!

Michael Jordan’ın babasının katili hakkında flaş karar!
19.08.2020
225
A+
A-

NBA efsanesi Michael Jordan’ın babasını öldürdükleri gerekçesiyle suçlu bulunan iki şahıstan biri olan ve müebbet hapisle cezalandırılan Larry Demery, Kuzey Carolina Tahliye Sonrası Gözetim ve Şartlı Tahliye Komisyonu’nun verdiği karara göre 6 Ağustos 2023’te şartlı tahliye ile hapisten çıkacak.

Michael Jordan’ın babası James Jordan’ı öldürdükleri gerekçesiyle suçlu bulunan iki kişiden biri olan Larry Demery, 6 Ağustos 2023’te şartlı tahliye ile hapisten çıkacak.

1995’te suçunu itiraf eden ve birinci derecen cinayet ve silahlı soygun suçlarından müebbet ve 40 yıl hapis cezasına çarptırılan; daha sonra ise 2008’de cezası sadece müabbet hapse çevrilen Demery, bu kararla şartlı tahliye hakkı kazanmıştı.

Kuzey Carolina Tahliye Sonrası Gözetim ve Şartlı Tahliye Komisyonu’nun verdiği kararla şartlı tahliye tarihi belli olan Demery, 23 Temmuz 1993’te Daniel Green isimli şahıs ile cinayeti işlemiş, James Jordan’ın arabasını çalmış ve Jordan’ın cesedini gizlemeye çalışmışlardı.

Uyumak için aracını yol kenarına çektikten sonra öldürülen James Jordan’ın naaşı, cinayetten 11 gün sonra Güney Carolina’da bir su birikintisinin kenarında bulunmuştu.

‘Karar şaşırtmadı’

O dönem davada görevli olan emekli savcı Johnson Britt bir haber kanalına yaptığı açıklamada şartlı tahliye kararının kendisini şaşırtmadığını belirtti ve “Olaydaki müdahillik durumuna, dava sürecindeki işbirliğine ve hapse girdikten sonra yaptıklarına bakılarak bu karar verildi” dedi.

“Tanımlamak gerekirse örnek bir mahkum diyebiliriz. Çok küçük sorunlar çıkardı. Hapisteyken lise diplomasını ve kolej diplomasını aldı dediğim gibi bu karar şaşırtmadı. Aslında biraz geç kalınmış bir karar bile diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Michael Jordan ise henüz konuya ilişkin bir açıklamada bulunmadı.

(Sözcü/Skor)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.