DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Okan Buruk Münih’te çıldırdı!

Okan Buruk Münih’te çıldırdı!
09.11.2023
233
A+
A-

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk’un Bayern Münih deplasmanında verdiği kararlarla tartışma yaratan Portekizli hakem Antonio Emanuel Carvalho Nobre’ye ettiği küfürler gündem oldu.

Şampiyonlar Ligi A Grubu 4. hafta maçında Bayern Münih deplasmanında 2-1 mağlup olan Galatasaray’da hakem Antonio Emanuel Carvalho Nobre’ye çok büyük tepkiler vardı.

İkinci yarıda akıllarda kalan en önemli pozisyonlardan biri olan kontra atakta Alphonso Davies’in Barış Alper Yılmaz’ı formasından çektiği pozisyonda ikinci sarı kartı vermeyen Portekizli hakeme yoğun itirazlar yapıldı.

İKİNCİ SARI KARTI ÇIKARMADI

60. dakikadaki bu kırılma anında Alphonso Davies’in bariz çekmesini sadece faulle geçiştiren Nobre’ye Galatasaray yedek kulübesi de inanılmaz tepki gösterdi. Teknik direktör Okan Buruk itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

Maçta Galatasaray’ın öne geçtiği gol ofsayt nedeniyle iptal edildi. Ardından Bayern Münih’in Kane ile attığı ilk golde 2 kez VAR incelemesi bekleyen Carvalho Nobre golü geçerli saydı.

OKAN BURUK’TAN AĞIR TEPKİ

6 dakikalık uzatma bölümünde Galatasaray farkı 1’e indiren golü Bakambu ile buldu ve durumu 2-1’e getirdi. Mücadelenin son bölümünde uzatmanın ilave bölümünü oynatmadan maçı bitiren Portekizli hakeme hem sarı kırmızılı deplasman tribününden hem de Okan Buruk’tan ağır tepki geldi.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Kameraların Okan Buruk’u görüntülediği anlarda son düdükle birlikte çılgına dönen Okan Buruk’un ettiği küfürler ekrana yansıdı. Sosyal medyada Okan Buruk’un hakeme yönelik ettiği ağır küfürler gündem oldu.

Portekizli Antonio Emanuel Carvalho Nobre’nin kötü yönetimini eleştiren Galatasaraylı taraftarlar Okan Buruk’a destek verdi.

‘2. SARIDAN ATILABİLİRDİ’

Okan Buruk maç sonu yaptığı açıklamada hakemle ilgili sert ifadeler kullandı. Nobre’nin 2 önemli hata yaptığını söyleyen Buruk şu sözleri kullandı:

“Konumuzu direkt hakeme bağlamak istemiyorum. İki maçta da Bayern Münih gibi bir takıma karşı en iyi oynayabileceğimiz oyunu oynadık. Davies 2. sarıdan atılabilirdi. Faulü veriyorsan ikinci sarıyı da vermen gerekir. Yediğimiz ilk gol öncesi Barış’ın ayağına basma var. Bunlar kırılma noktaları.”

“Burada gol öncesinde, kritik bir pozisyon. İlk defa Şampiyonlar Ligi’ne çıkan bir hakem. Hatalar yapması normal. İstediklerimizi yapmaya çalıştık. Pozisyonlara girdik. Sayılmayan gol oldu. Öne geçebilirdik, maçı da kazanabilirdik. Genel olarak iyi bir performans sergiledik. Oyuncularım en iyisini yapmaya çalıştı. Oyuncularıma teşekkür ediyorum.”

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.