DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Paul Pierce’dan yıllar sonra gelen tekerlekli sandalye itirafı…

Paul Pierce’dan yıllar sonra gelen tekerlekli sandalye itirafı…
07.06.2019
219
A+
A-

NBA 2008 finallerinde Paul Pierce’ın sakatlanarak tekerlekli sandalyeyle sahada terk ettikten kısa bir süre sonra yeninde oyuna dönmesi, çeşitli komplo teorileri üretilmesine neden olmuştu. Paul Pierce, yaptığı itirafla gerçeği yıllar sonra gün yüzüne çıkardı.

NBA’de 2008 finalinde Boston Celtics ile Los Angeles Lakers arasında oynanan serinin birinci maçında herkesi şoke eden bir olay yaşanmıştı. Boston Celtics’in yıldızı Paul Pierce, karşılaşmada sakatlanmış ve parkeyi tekerlekli sandalyeyle terk etmişti. Ancak oyundan çıktıktan kısa bir süre sonra tekrar maça dönen ve Boston Celtics’in maçı 98-88 kazanmasına yardımcı olan Paul Pierce’ın, tekerlekli sandalye ile götürülecek kadar ciddi bir sakatlıktan bu kadar kısa bir sürede nasıl iyileştirildiği çeşitli komplo teorilerilerine konu olmuştu.

Paul Pierce, olayın yaşanmasından tam 11 yıl sonra bulunduğu itirafla tüm komplo teorilerini çürüttü. O an neler yaşandığı anlatan Paul Pierce “Aslına sakatlanmamıştım. Sakatlık numarası yapmak zorunda kalmıştım” açıklamasında bulundu. Bu açıklama, kafadaki soru işaretlerini daha da arttırdı. NBA finalinde Golden State Warriors ile Toronto Raptors arasında serinin üçüncü maçını ESPN’de yorumlayan Paul Pierce, bir itirafta bulunmak istediğini söyledi.

Maçta altına kaçırdığı için sakatlık numarası yapmak zorunda olduğunu söyleyen Paul Pierce, doğrudan banyoya koştuğunu belirtti. Maçın bir başka yorumcusu eski basketbolcu Chauncey Billups, bu itirafın üzerine “Peki neden kendin gitmedin de tekerlekli sandalyeyle götürüldün” sorusunu yöneltti. Paul Pierce, bu soruya “Tekerlekli sandalyeyle gitmem gerekiyordu çünkü yere bir şey düşmüştü” ifadesini kullandı.

Paul Pierce’ın bu itirafı yıllardır bir türlü açıklanamayan tekerlekli sandalye olayında davayı sonlandırmış oldu.(Sözcü/Skor)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.