DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Peng Shuai kayıplara karıştı!

Peng Shuai kayıplara karıştı!
18.11.2021
121
A+
A-

Çin’in eski Başkan Yardımcısı Zhang Gaoli’nin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu öne süren bir paylaşım yapan Çinli tenisçi Peng Shuai’den haber alınamıyor.

Çinli tenisçi Peng Shuai, Çin’in eski Başkan Yardımcısı Zhang Gaoli hakkında yaptığı paylaşımdan sonra kayıplara karıştı. Zhang Gaoli’nin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu açıklayan Peng Shuai’nin ortadan kaybolması, tenis dünyasını harekete geçirdi.;

Peng Shuai, 2 Kasım 2021 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündeme gelmiş ve Çin’in eski Başkan Yardımcısı Zhang Gaoli’nin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu yazmıştı. Paylaşımının ardından sosyal medya hesabı kapatılan ve o günden bu yana kimse ile görüşmeyen Peng Shuai’nin akıbeti merak konusu oldu.

MEKTUP YAYINLANDI

Kadınlar Tenis Birliği (WTA), Peng Shuai’ye ulaşamadıklarını ve sağlığından endişe duyduklarını belirten bir açıklama yayınladı. Naomi Osaka ve Novak Djokovic gibi tenis dünyasının ünlü isimleri de “Where is Peng Shuai” (Peng Shuai nerede?) etiketiyle sosyal medyada akım başlattı.

Çin Hükümeti ise Peng Shuai’nin kesinlikle kaybolmadığını belirtirken, 35 yaşındaki tenisçinin yazdığını öne sürdüğü bir mektup yayınladı.

Mektupta Peng Shuai, kaybolmadığını belirtirken, evinde dinlendiğini yazdı. Cinsel tacize uğradığı şeklindeki haberleri yalanlayan Peng Shuai, kayıp veya güvensiz bir yerde olmadığını belirtti. Kendisini merak eden herkese teşekkürlerini sunan Peng Shuai’nin bu mektubu, WTA yönetimini tatmin etmedi.

Kadınlar tenis sıralamasında en son 2019 yılında ilk 100 isim arasına giren Peng Shuai, kariyerinde 23 çiftler, iki de tekler şampiyonluğu kazandı.

“ENDİŞELERİM DAHA DA ARTTI”

WTA Başkanı Steve Simon, söz konusu mektubun Peng Shuai’nin sağlık durumu hakkındaki endişeleri daha da arttırdığına dikkat çekerken şunları söyledi.

“Bu mektubu Peng Shuai’nin yazdığına inanmakta zorlanıyorum. Peng Shuai, Çin Hükümeti’nde görevli yüksek bir politikacı tarafından cinsel istismara uğradığını açıklayarak büyük bir cesaret örneği gösterdi. WTA ve dünyanın tümü, Peng Shuai’nin güvede olduğuna dair sağlam kanıtlar bekliyor. Bir mektup bunu sağlamıyor. Onunla defalarca iletişime geçmeye çalışmama rağmen bunu başaramadım. Kadının sesi sansürlenmemeli ya da kontrol altına alınmamalı. O sese kulak verilmeli ve saygı duyulmalı. Zhang Gaoli hakkında derhal şeffaf ve açık bir soruşturma açılmalı.”

SOZCU.COM.TR


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.