DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ryan Mason kafasında 14 metal plaka, 28 vida ve 45 zımba olduğunu açıkladı!

Ryan Mason kafasında 14 metal plaka, 28 vida ve 45 zımba olduğunu açıkladı!
29.09.2018
282
A+
A-

2 sezon önce Hull City’nin Chelsea ile oynadığı maçta Gary Cahill ile çarpışan ve kafatası kırılan Ryan Mason, bu sakatlık sonrası 27 yaşında futbolu bırakmak zorunda kalmıştı. Sessizliğini bozan Ryan Mason, yaşadığı sıkıntılı süreci anlattı.

Kafasına aldığı darbenin ardından 27 yaşında futbolu bırakmak zorunda kalan İngiliz futbolcu Ryan Mason sessizliğini bozdu. Hull City’nin Chelsea’yle oynadığı maçta Gary Cahill’in yaptığı sert müdahale sonrası sakatlanan Mason’ın kafatasında çok sayıda kırık oluşmuştu.

Talihsiz futbolcu, 22 Ocak 2017’deki bu olayın ardından Mayıs ayında antrenmanlara çıkmayı başlamıştı. Ancak doktorların tavsiyesi üzerine 12 Şubat 2018’de futbolu bırakan Ryan Mason herkesi üzmüştü.

KAFASINDA 14 METAL PLAKA, 28 VİDA VAR

O günden sonra sessizliğini bozmayan Mason sonunda konuştu. Ryan Mason kafasında 14 metal plaka ve 28 vida olduğunu açıkladı. Four Four Two’ya konuşan Mason, “O pozisyonda Cahill’le kafa kafaya çarpıştığımız zaman inanılmaz bir acı yaşadığımı hatırlıyorum. Bir süre kendime gelememiştim. Kendime geldiğimde başımda doktor vardı” diye konuştu.

Takım doktorunun hayatını kurtardığını söyleyen Mason “Yüzümün sağ tarafı felç olmuştu, doktor beyin hasarı oluştuğunu fark etti ve beni hemen hastaneye götürdü. Herhangi bir hastaneye değil özellikle St. Mary’ye götürülmemi sağladı” dedi.

“GÜNDE 20 SAAT UYUDUM”

Uzun bir süre kafasında fısıltılar duyduğunu söyleyen Mason “En ufak bir gürültüye bile tahammül edemiyordum. Bu yüzden beni özel bir odaya taşıdılar. Günün 20 saatini uyuyarak geçirmeye başladım” dedi. “Kafamda metal plakalar ve vidalar olduğunu biliyordum. 6 ay sonra doktorlar kafamda 14 metal plaka ve 28 vida olduğunu bana söyledi” diyen Mason “Başımdaki yarayı kapatmak için 45 zımba kullanılmıştı” dedi.

Futboldan vazgeçmekten başka şansı olmadığını belirten Ryan Mason “Epilepsi vb. riskler nedeniyle artık futbol oynayamazdım” diye konuştu.(Sözcü/Skor)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.