DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

E-spor Türkiye

E-spor Türkiye
24.07.2018
233
A+
A-

İnsanların bilgisayar ve internet ile tanışmasının ve oldukça haşır neşir olmasının ardından, olumlu ve olumsuz olmak üzere insanlık için pek çok gelişme yaşanmıştır. Pek çok alanda yenilikler meydana gelmiş pek çok iş için oldukça fazla zaman kazanılmıştır. Teknolojinin hayatımızı kolaylaştırmaya yardımının yanı sıra bizlere eğlence kaynağı olma konusunda da oldukça yardımı olmuştur. Öyle ki insanlar artık birbirlerini canlı canlı görmeden veya sanal ortamda görerek zaman geçirebilmektedir.

Bilgisayarın günlük işlevlerinin yanında artık eğlence aracı olarak da kullanılmaktadır. Bu durum da teknoloji sektöründe yeni ihtiyaçları meydana getirmektedir. Bu da sektörün hem büyümesine hemde daha farklı kazan kaynakları oluşmasına alt yapı hazırlamaktadır.

E spor sadece spor değil, aynı zamanda teknolojik gelişim, eğitim, istihdam, iş fırsatı ve büyük kazançlar demek. E-spor Türkiye ciddi potansiyeli olan bu alana oyunlarının geliştirilmesi amacıyla üniversiteler yatırım uygulamaya başladı. Baş döndürücü teknolojik gelişmelerin açtığı yeni kazanç kapılarından biri de e-spor. 2000li yılların başında düzenlenen e-spor turnuvaları milyonlarca kişiyi ekranların başına bağladığı gibi, bu alana ilgi duyan jenerasyon için büyük paraların kazanıldığı bir sektör haline geldi. Game Turkey de oldukça gelişmiştir ve iyi bir pazara sahiptir, son zamanlarda oldukça hızlı büyüyen bu pazarın ilerleyen zamanlarda çok daha hızlı ilerlemesi beklenmektedir.

E-spor, dünya çapında neredeyse futbol kadar ilgi görecek bir popülariteye ulaştı. 700milyon dolar civarında olan dünya e-spor pazarının ekonomik büyüklüğünün 2020’de 9 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Böylesi cezbedici dijital pazarda yer almak için Türkiye’de de kayda değer çalışmalar var. Gençlik ve Spor Bakanlığı, bunun için sporcu lisansı veriyor. Resmi lig ve turnuvalarda oyun oynayarak hayatlarını kazanan profesyonel takımlar ve oyuncular gün geçtikçe çoğalıyor. Öyle ki ülkemizin büyü klüpleri de artık e-spor takımlarına yatırım yapmakta ve turnuvalara katılmakta. Bununla birlikte e-spor turnuvalarının izleyici kitlesi azımsanmayacak kadar çok.

Influencer, sosyal medyada belli bir tanınmışlığa ulaşmış, belli müşteri kitlesine hitap eden ve kendisini takip eden kişileri etkileyebilecek düzeyde olan kişilere denilmektedir. İnfluencer ajansı aslında eski zamanlardan beri devam eden bir satış yöntemidir, fakat günümüzde bu yöntem artık teknolojinin de etkisiyle sosyal medyaya dökülmüş durumdadır ve geçmişe nazaran çok daha büyük kitlelere ulaşılabilmektedir. Genelde toplum tarafından iyi bilinen ve güvenilir kişiler infulancer olmak için uygundur, bu sebeple iyi bilinen ünlüler, futbolcu, basketbolcu vs. bu yöntemi kullanmaktdır.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.