DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Elon Musk, Space X Uzay Kıyafetlerini Tanıttı

Elon Musk, Space X Uzay Kıyafetlerini Tanıttı
23.08.2017
301
A+
A-

ABD’li iş adamı Elon Musk, SpaceX uzay kıyafetlerini Instagram hesabından tanıttı. Elon Musk SpaceX astranotlarının giyeceği uzay giysisini bizzat kendisi giyerek test etti. Uzayda kolonileşmek için çalışmalar sürdüren fütürist iş adamı Elon Musk SpaceX firması ile yıllardır NASA’nın hakimeyitinde olan uzay çalışmalarını kırmayı başarmıştı. Uzaya bir çok kez başarılı roket gönderen SpaceX’in bir sonraki hedefi Mars’ta koloni kurmak olurken, bu çalışmalarda görev alacak astronotların giyeceği uzay kıyafeti tanıtıldı. Elon Musk instagram hesabında SpaceX uzay kıyafetlerini giydiği fotoğraf paylaştı.

ELON MUSK SPACECE X UZAY KIYAFETLERİNİ TANITTI

Elon Musk, SpaceX uzay elbisesinin ilk fotoğrafını Instagram’da yayınladı ve daha fazla ayrıntının bir kaç gün içinde geleceğini söyledi. Uzay bilimleri hakkında çalışmalar yürüten SpaceX’in CEO’su olan Elon Musk, bugün SpaceX Uzay Kıyafeti’ni giydiği fotoğrafı Instagram üzerinden yayınladı. Fazla detay vermeyen Musk, “Bu SpaceX Uzay Kıyafeti’nin ilk fotoğrafı, daha fazlası için takipte kalın. Bu gerçekten çalışan bir model, göstermelik değil. İki kat vakumla test edildi. Model üzerinde basıncı ayarlamak ve tasarlamak oldukça zordu.” ifadelerini kullandı.

SPACEX MARS’TA KOLONİ KURMAYI HEDEFLİYOR

Elon Musk belirtmedi, ancak SpaceX ekibinin açıklamalarına göre yeni uzay kıyafeti astronotların uzay yürüyüşleri için uygun değil. Yeni tasarlanan kıyafet, astronotların kapsüle binerken giymesi için tasarlandı. Ayrıca bu tarz basınç kıyafetleri kapsül basıncının düşmesi durumunda nakliye anında astronotlar tarafından giyilir. Yeni tasarlanan bu kıyafetler, ilk olarak NASA astronotları tarafından giyilecek.

()


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.