DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Facebook, güvenlik önlemini ayarlar menüsüne gizlemiş

Facebook, güvenlik önlemini ayarlar menüsüne gizlemiş
18.08.2021
137
A+
A-

Bir süredir güvenlik skandallarıyla gündeme gelen sosyal medya platformu, güvenliğiyle övündüğü WhatsApp’taki güvenlik işlemini (uçtan uca şifreleme) Messenger platformuna özellikle sesli ve görüntülü aramalar için eklediğini duyurdu. Ancak kullanıcıların bu yeni uygulamadan yararlanmak için ayarlar menüsüne gizlenen özelliği etkinleştirmeleri gerek.

WhatsApp, tüm mesajlarda ve aramalarda otomatik uçtan uca şifreleme yöntemiyle öne çıkan bir uygulama. Facebook’un satın aldığı uygulamadaki bu özellik şimdi Messenger’a da geliyor

Şifreleme, dijital platform üzerinden gerçekleşen her türlü iletişime ek bir güvenlik getiriyor ve içeriği, yalnızca gönderici ile alıcının okumasını sağlıyor. Mesajlar, bir sunucuda yaşamıyor; aksi takdirde görüntülenmeleri için şifrenin çözülmesi gerekiyor.

Facebook, bu adımıyla bir süredir eleştirilen zayıf güvenlik önlemlerini artırmaya çalışsa da bu önlem WhatsApp’ta olduğu gibi, Messenger’da etkin değil. Bu özelliği kullanmak için kullanıcıların ayarlar menüsünden aramalar için uçtan uca şifrelemeyi etkinleştirmesi gerekiyor. Platform üzerinden yapılan aramalar, özelliğin açılmaması halinde veri sızıntılarına karşı savunmasız kalıyor.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.