DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Facebook ve Instagram, cinsel çağrışım yapan emolojileri yasaklıyor!

Facebook ve Instagram, cinsel çağrışım yapan emolojileri yasaklıyor!
30.10.2019
227
A+
A-

Facebook ve Instagram, birçok emolojiyi yasaklıyor. Patlıcan ve şeftali gibi ‘direkt ya da dolaylı’ yoldan çağrışım yapılan emoloji ifadeleri artık kullanılmayacak.

Facebook, Güncellenen Topluluk Standartları ile çevrimiçi cinselliği önlemeye çalışıyor. WebTekno’da yer alan habere göre; cinsel amaçlı kullanılan sebze, meyve gibi emolojilerin artık cinsellikle ilgili ifadeler ile aynı kategoride sayılacağı belirtiliyor.

EMOLOJİLER CİNSEL YORUMLARDA YER ALMAYACAK

Bu yeni kurallara göre, patlıcan veya şeftali emojileri, yorumlarda cinsel ifade olarak kullanılamayacak. Ek olarak, kullanıcılar çıplaklık sansürlemek için emoji kullandıkları fotoğraflarını yayınlayamayacak. Facebook, bu politikanın ‘yetişkinler arasında cinsel karşılaşmaları kolaylaştıran, teşvik eden veya koordine eden herhangi bir içeriği engellemek’ olduğunu belirtiyor.

Facebook sözcüsü yaptığı açıklamada, kılavuzlarındaki son güncellemenin platformdaki sistematik değişikliklerin bir parçası olduğunu söyledi. Facebook sözcüsü, “Bu güncellemeyle politikanın kendisi veya onu nasıl uygulattığımız konusunda hiçbir şey değişmedi. Sadece topluluğumuz tarafından daha net anlaşılması için dili güncelledik” dedi.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.