DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Oyun Dünyası GameX 2017’de Buluştu: 150 Bin Kişi Ziyaret Etti

Oyun Dünyası GameX 2017’de Buluştu: 150 Bin Kişi Ziyaret Etti
18.09.2017
275
A+
A-

Son yıllarda sürekli büyüyen oyun sektörü Türkiye’de GameX 2017’de buluştu. İstanbul’Da düzenlenen GameX 2017 oyun fuarına tam 150 bin kişi katıldı. Özellikle genç yaştaki oyun severlerin büyük ilgi gösterdiği GameX Oyun Fuarı’na girişlerde uzun kuyruklar oluşurken, oyun sektörünün en yeni özellikler fuarda görücüye çıktı. Her yıl düzenlenen ve ilgi odağı haline gelen GameX oyun fuarında son çıkan oyunlar oyun severler ie buluşurken, fuar alanında binlerce kişi en yeni oyunları oynamanın keyfini yaşadı.

GAMEX OYUN FUARINA 150 BİN KİŞİ KATILDI

Dijital eğlence ve oyun dünyası olan GameX 2017, 4 gün boyunca 150 binden fazla oyun sever tarafından ziyaret edildi. Oyun sektörünün en önemli markalarını Türkiye’de buluşturan GameX 2017 Uluslararası Dijital Eğlence ve Oyun Fuar’ında Türk imzalı oyunlar dikkatleri üzerine çekti.

Her yıl düzenlenen GameX 2017 Uluslararası Dijital Eğlence ve Oyun Fuar’ı bu yılda yoğun ilgiyle takip edildi. 14 Eylül’de başlayan GameX 2017 Oyun Fuarı, 4 gün boyunda 150 binden fazla oyun severi ağırladı. Yoğun katılım ile izdihamın yaşandığı GameX 2017’de dünyayı peşinden sürükleyen çeşitli dijital oyunlar Türk oyun severler tarafından test edildi.

GameX 2017’de bir Türk şirketi olan Rocwise Entertainment tarafından hayata geçirilen Soldiers of The Universe(SoTU) en çok ilgi çeken oyunlar arasında yer aldı. Ülkemizde ki terörle mücadelenin konu alındığı SoTU, Türkiye’nin ilk hikaye tabanlı oyunu olma özelliğini taşıyor.

GameX 2017’de açıklamalarda bulunan Rönesans Fuarcılık Başkanı H. İsmet Göksel, GameX 2017 yerli ve yabancı firmaların katılımıyla düzenlenen fuarın her yıl büyük bir gelişme sağlayarak büyüdüğüne dikkat çekti. Bölgede ki ilk ve tek fuar olma özelliği taşıyan GameX, oyun severlere fuar alanında muhteşem şovlar, dijital gösteriler, robot savaşları ve drone ligleri ile oldukça eğlendirdi.

Rönesans Fuarcılık Başkanı H. İsmet Göksel yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Sabahın ilk saatlerinden itibaren kuyruklar oluşmaya başladı. İzdiham nedeniyle bütün giriş kapılarını kapattığımız anlar oldu. Türkiye’de de oyun sektörü her geçen gün büyüyor. Bu doğrultuda GameX ziyaretçi sayısı da inanılmaz rakamlara ulaştı. Her yaş grubundan insana rastladığımız fuar misyonunu yerine getirmektedir. Ziyaretçi sayısının 200 bine yaklaştığı GameX fuarları önümüzdeki yıllarda çok daha büyük potansiyellere ulaşacaktır” dedi.

17 Eylül Pazar günü sona eren GameX Oyun Fuarı’nda ayrıca “GameX 2017 Ödülleri” de sahiplerine verildi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.