DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Düğün Davetiyesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Düğün Davetiyesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
27.10.2018
264
A+
A-

Çiftlerin en duygu dolu ve en özel günleri olan düğünler, iyi planlanmadığında hüsrana dönüşebilmektedir. Düğün mekanından yemeğine, müziklerden davetiye seçimine kadar her detayı A’dan Z’ye adım adım planlayarak bu özel ve güzel günü daha da güzelleştirebilirsiniz. Davetiye seçimleri genellikle çiftler tarafından son ana bırakılan bir hazırlık aşamasıdır ve aceleye getirildiği için istedikleri gibi bir düğün davetiyesi seçme konusunda zorlanmaktadırlar. Bu gibi durumların önüne geçebilmek için düğün planlamanızı yaparken davetiyeleriniz için de bir bütçe ayırmalı ve düğün gününden 1 ay öncesinde davetiyeleriniz hazır olacak şekilde hareket etmelisiniz.

Düğün Davetiyesi Seçiminde Davetiye Kağıdının Kalitesi

Davetiyenin tasarımı ne kadar güzel olursa olsun kağıdı kalitesiz olan bir davetiye ile şık bir görüntü yakalayamazsınız. Elbette tasarımın da önemi vardır ancak davetiyeyi gösteren kağıdın kalitesidir. Şık bir düğün planladıysanız davetiyenizi de şık bir model seçebilirsiniz. Bunun için daha ağır ve tok bir kağıt kullanabilirsiniz. Lüks bir mekanda verdiğiniz davetin davet etme aracı bırakın şanınıza yakışır olsun. Eğer benim düğünüm ortalama bir mekanda olacak diyorsanız o halde düğün davetiyesi konusunda lükse, abartıya kaçmadan bir model seçebilirsiniz.

Düğün Konseptine Uygun Davetiye Tasarımı

Davetiye seçimi yaparken belki de yüzlerce model ile karşılaşacaksınız. Bu modeller arasından elbette karar vermek oldukça zor olacaktır. Peki birbirinden farklı tasarım ve renklerle hazırlanmış düğün davetiyesi modelleri arasından nasıl bir seçim yapmalısınız? Öncelikle düğün konseptine uygun bir model belirlemeye çalışmalısınız. Örneğin; sonbaharda kapalı bir mekanda yapacağınız düğününüzün davetiyesinde, baharı anımsatan rengarenk çiçekler olmamasına dikkat edebilirsiniz. Daha sade ve soft bir tema ile hazırlanmış bir tasarım seçebilirsiniz. Eğer düğününüz yalnızca arkadaşlarınızın katılacağı bir organizasyon ise birbirinden ilginç ve biraz da muziplik katılarak tasarlanmış modellere göz atabilirsiniz.

Davetiyede Okunaklı Yazı Karakterleri Kullanımı

Seçtiğiniz davetiyenin tasarımı, kağıt kalitesi kadar davetiye içinde kullanılan yazı karakterleri de oldukça önemlidir. Kaligrafik yazı karakterleri her ne kadar göze hoş görünse de kabul edelim ki büyük puntolarla yazılmadığı zaman okunması bir hayli güç olmaktadır. Davetiyelerde kaligrafik yazı stillerinin gelin ve damat isimlerinde kullanılması daha doğru olacaktır. Davet metni ve bilhassa adres, mekan ve tarih gibi bilgilerde daha okunaklı düz fontlar tercih edilmelidir. Davetiyede iki font kullanılması uygun olacaktır. Üçüncü font düğün davetiyesi tasarımında karmaşa yaratabilir bu sebeple ikiden fazla yazı stili kullanmaktan kaçınmalısınız.

Kaynak; https://www.edavetiye.com/dugun-davetiyeleri


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.