DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Balkondan sarkan çocuğu kurtaran göçmene Fransa’dan vatandaşlık, iş ve madalya

Balkondan sarkan çocuğu kurtaran göçmene Fransa’dan vatandaşlık, iş ve madalya
28.05.2018
230
A+
A-

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Paris’te balkondan sarkan bir çocuğu binaya tırmanarak kurtaran Malili göçmen Mamoudou Gassama’yı ağırladı.

Paris’te bir binadan sarkan çocuğu kurtarmak için binanın 4. katına tırmanan Malili göçmen Mamoudou Gassama hem sosyal medyanın hem de Fransa ‘nın gündemine oturdu. Sosyal medya balkondan sarkan çocuğu kurtaran Malili ‘örümcek adam’ı konuşuyor.

Gassama’nın çocuğu kurtarırken çekilen videosu binlerce kişi tarafından paylaşılmış durumda.

Gassama, bir dakikadan kısa bir süre içerisinde hızla hareket ederek balkondan balkona atlıyor ve dört yaşındaki çocuğu kurtarıyor.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Gassama’yı Elysee Sarayı’na davet ederek teşekkür etti.

Macron’dan sürpriz

“Örümcek adam” diye anılan sığınmacı Mamoudou Gassama, bugün Elysee Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından ağırlandı. Macron, Gassama’ya cesaretinden dolayı bir sertifika ile madalya takdim etti.

Görüşmede, insanların çığlıklarını ve korna seslerini duyduğunu söyleyen Gassama, “Kendisini 4’üncü kattan atmak isteyen bir çocuk gördüm. Düşünecek zamanım yoktu. Yol boyunca koştum, binaya tırmandım ve onu kurtardım” dedi.

Kahramanlığından dolayı Gassama’ya teşekkür eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron, kahraman gence vatandaşlık verileceğini söyledi.

Macron, ayrıca Malili gencin itfaiyede görevlendirileceğini ifade etti.

Belediye Başkanı Hidalgo, Gassama için “18’inci bölgenin örümcek adamı” ifadesini kullandı.

Olayın yaşandığı yer, Paris ‘in ’18’inci bölge’ olarak bilinen semti.

Hidalgo telefon görüşmesinde Gassama’nın kendisine nasıl Fransa ‘ya geldiğini anlattığını da aktardı:

“Birkaç ay önce Mali’den Fransa ‘ya yeni bir hayat kurma umuduyla gelmiş. Ona, bu cesur davranışının tüm Paris halkına örnek teşkil edecek bir şey olduğunu söyledim. Fransa ‘ya yerleşme çabalarını sonuna kadar destekliyoruz.”

Gazetecilere konuşan Gassama, Cumartesi günü yaşanan olay esnasında yoldan geçtiğini söylüyor.

Bir binanın önünde birikmiş bir kalabalık gördüğünü anlatıyor.

Le Parisien gazetesine konuşan Gassama, “Çocuk olduğu için yardıma koştum. Tırmanıverdim. Çocuğu kurtarabildiğim için mutluyum” dedi.

Paris itfaiyesi olay yerine geldiğinde çocuk Gassama tarafından güvenli bir şekilde ailesine teslim edilmişti.(cumhuriyet.com.tr)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.