DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Berat Albayrak’ın istifası Avrupa manşetlerinde

Berat Albayrak’ın istifası Avrupa manşetlerinde
09.11.2020
163
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası Avrupa medyasında geniş yer buldu. Türkiye’de haberlerin yayınlanmasından yaklaşık bir saat sonra Almanya, Avusturya, İsviçre, Hollanda, Fransa gazeteleri ve haber siteleri istifayı duyurmaya başladı.

Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre;Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası Avrupa medyasında da yer aldı. Haberlerin başlığında, “Erdoğan’ın, Maliye Bakanı olan damadı istifa etti” ifadeleri kullanıldı.

“YILBAŞINDAN BU YANA TL ERİDİ”

Die Welt gazetesi, istifayı son dakika olarak duyururken, istifanın gerekçelerine ve sağlık sorunlarına değinildi.

Albayrak’ın instagram hesabından istifayı duyurduğunu belirten gazete, “Türk Lirası, geçtiğimiz aylarda dramatik şekilde değer kaybetti. Cuma akşamı, dolar karşısında 8.52’ye geriledi. Yılbaşından bu yana kayıp yüzde 30’u buldu. Kriz nedeniyle Merkez Bankası başkanı görevinden alındı. Piyasalar, yüksek enflasyon ve döviz rezervlerindeki keskin düşüşten korkuyor. Türkiye ekonomik krizin eşiğinde” sözlerini kullandı.

LİRANIN DÜŞÜŞÜ, REZERV SORUNU…

Stuttgarter Zeitung da benzer başlıkla haberi verdi ve Bakan Albayrak’ın açıkladığı gerekçeleri yayınladı. Aynı şekilde Avusturya medyası, İsviçre ve diğer Avrupa ülkeleri medyası da habere geniş yer ayırdı.

Avrupalı ajansların geçtiği haberler, tüm gazete ve haber siteleri ile kanallarda yer aldı.

Avrupa medyası istifayı, Türk Lirası’nın değerinin düşüşüne, döviz rezervlerinin erimesine ve ekonomik kriz riskine bağladı.

Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması da benzer yorumlara dayandırılıyor. İsviçre medyası da, özellikle Türk Lirası’nın değer kaybı ve son aylarda hızlanan ekonomik çalkantıların üzerinde duruyor.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.