DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Biden göreve geldikten sonra oğlu ilk kez konuştu…

Biden göreve geldikten sonra oğlu ilk kez konuştu…
03.04.2021
167
A+
A-

ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter, özel hayatı ve babasının başını ağrıtan skandallarla ilgili konuştu. Bağımlılıkla mücadele ettiği dönemde babasının gözyaşları içinde kendisine yalvardığını söyleyen Hunter, Ukrayna skandalına neden olan bilgisayar olayını da Rus istihbaratına yıktı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın adı sık sık skandallara karışan oğlu Hunter Biden, babası göreve geldikten sonra ilk kez televizyonda röportaj verdi. CBS kanalına konuşan 51 yaşındaki Hunter Biden, anılarının kaleme alındığı ve yakında piyasaya çıkacak ‘Beautiful Things’ kitabıyla ilgili konuştu.

İki bölüm halinde yayınlanması beklenen program, pazar ve pazartesi günleri olmak üzere arka arkaya ekrana gelecek. Uzun süre alkol ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele eden Hunter Biden, ailesinin seçim kampanyası sırasında kendisine yaptığı müdahaleyi anlattı.

‘AĞLAYARAK ARKAMDAN GELDİ’

Babasının Wilmington’daki evinde sert bir tartışma yaşadıklarını belirten Biden, “Evden çıkıp kendimi yola doğru atmıştım. Arabama ulaşmaya çalışıyordum. Kızlarım önümü keserek kapıları açmamı engelledi. ‘Baba lütfen yapma’ diyorlardı. Kitapta yazması en zor kısım buydu” dedi.

Babası Joe Biden’ın arkasından geldiğini anlatan Hunter, “Babam beni tuttu ve kocaman bir şekilde sarıldı. Gözyaşları içinde ‘Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen’ dedi. Ona her şeyin düzeleceğini, bir şeyler yapacağımı söylemem gerektiğini düşündüm. Ailemin sevgisinden daha büyük bir güç yok” diye konuştu.

‘BİLGİSAYAR SKANDALI RUSLARIN İŞİ’

Biden, seçimlerden önce ortaya çıkan Ukrayna’daki iş ilişkilerini ortaya döken ‘laptop’ skandalına da değindi. 2015 yılında Ukraynalı enerji firması Burisma’da görev alan Hunter Biden için, o dönem Başkan Yardımcısı olan Joe Biden’ın Ukrayna’daki soruşturmayı yürüten başsavcıyı kovmaları için baskı yaptığı iddia edilmişti.

Ukrayna belgelerinin ortaya çıktığı Delaware’deki tamircideki bilgisayarın kendisine ait olup olmadığı konusunda Biden, “Benden çalınmış bir bilgisayar olabilir. Bilgisayarım hacklenmiş olabilir. Bu Rus istihbaratının işi olabilir” ifadelerini kullandı.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.