DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Binlerce Bitcoin’i çöpe attı!

Binlerce Bitcoin’i çöpe attı!
18.03.2024
42
A+
A-

İçinde 8 bin Bitcoin olan bir harici belleği 10 yıl önce yanlışlıkla çöpe atan adamın yaşadığı dram gündem oldu.

Kripto para dünyası İrlanda’da yaşayan 38 yaşındaki James Howells’i konuşuyor…

Yaklaşık 10 yıl önce içinde 8 bin Bitcoin olan bir harici diski yanlışlıkla çöpe atan adam yaşadığı bölgedeki çöp toplama tesisinde bu sanal paralarına ulaşmak için yasal bir mücadele içine girdi.

Şu anki değeriyle yaklaşık 500 milyon euro (yaklaşık 17.5 milyar TL) olan Bitcoinlerine ulaşmak isteyen adam İngiliz basınına konuştu. Howells, “Harici belleğin bir çöp toplama tesisinde olduğunu düşünüyorum ve sadece benim olanı almak için bir şans istiyorum” dedi.

Howells, sanal para biriktirmeye 2009’da başladığını ve kripto paraların bu kadar gündemde olmadığını söylerken, “Zaman içinde 8 bin Bitcoin’im oldu ve bunları dikkatlice bir çekmecede tuttuğum harici bir bellekte sakladım” dedi. Fakat 2013 yılında ofisini temizlerken harici belleğin yanlışlıkla çöpe atan Howells, o dönemki kız arkadaşının ise çöpü sokaktaki çöp bidonuna attığını ve işin bittiğini söyledi.

O dönemden beri Galler’deki yetkililerle yasal bir süreç içerisinde olan ve çöp toplama tesisini incelemek istediğini söyleyen Howells, olumsuz yanıt aldığını dile getirdi. Daily Mail’e konuşan Howells, “Bu futbol topunuzun komşunun bahçesine fırlaması gibi bir şey. En nihayetinde bu yine de sizin futbol topunuz” dedi.

Howells, kendisine bir ekip kurduğunu ve ekipte arama uzmanları, avukatlar, veri kurtarma mühendisleri ve fon yöneticileri olduğunu söylerken bunların da eğer Bitcoinler bulunursa bu devasa pastadan pay alacaklarını söyledi.

Galler’in Newport kentindeki yetkililer, Daily Mail’in sorusu üzerine kararlarından geri adım atmayacaklarını belirttiler.

Yetkililer, “Bu veri taşıyıcısının gerçekten çöplüğünüzde olduğuna dair bir garanti yok. Ve Howells’in planladığı gibi bir çöp sahasında yapılacak kazıların çevre üzerinde son derece zararlı etkileri olacaktır” dedi.

Sozcu.com.tr


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.