DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Corona silahlı saldırıları da tetikliyor!

Corona silahlı saldırıları da tetikliyor!
28.07.2020
190
A+
A-

ABD’de silahlı şiddet olayları giderek artıyor. New York’ta son 24 saatte 10 kişinin yaşamını yitirdiği olaylarda, corona virüsü nedeniyle zirve yapan sosyo-ekonomik sorunların rol oynadığı belirtiliyor.

Kent genelinde silahla vurulma olaylarının geçtiğimiz yıla göre yüzde 176 arttığı, 19 Temmuz’dan itibaren de silahlı saldırılarda yüzde 24’lük artış olduğu belirtildi.

New York’ta özellikle hafta sonlarında artış gösteren silahla vurulma olaylarında geçtiğimiz hafta 47 ayrı olay sonucu 10’u dün olmak üzere 14 kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca kişinin yaralandığı, yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğu kaydedildi.

16 YAŞINDA ÇOCUK DA VAR

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre New York’ta sadece dün silahlı saldırılarda aralarında 16 yaşında bir çocuğun da olduğu 7 kişi yaşamını yitirdi.

Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx ve Staten Island bölgelerini içine alan New York kent sınırları içinde silahla vurulma olaylarının daha çok Brooklyn ve Bronx’ın bazı bölgelerinde daha fazla yaşandığı açıklandı.

İŞSİZLİK VE YOKSULLUK SORUNLARI

Uzmanlar silahlı saldırı ve cinayetlerdeki artışın corona virüsü salgını nedeniyle arttığını vurguluyor. Corona virüsü pandemisinin yoksulluk, konut sıkıntısı, işsizlik ve açlık gibi sorunları daha da tetiklediğini belirten uzmanlar, silahlı saldırı olaylarının artmasında sosyo-ekonomik sorunların rol oynadığı değerlendirmesinde bulunuyor.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.