DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cambridge Üniversitesi’nden sosyal mesafe araştırması…

Cambridge Üniversitesi’nden sosyal mesafe araştırması…
24.11.2021
132
A+
A-

Dünyanın önde gelen eğitim kurumlarından Cambridge Üniversitesi’nde görevli bilim insanları sosyal mesafe kuralları ile ilgili çarpıcı bir araştırma gerçekleştirdi.

Cambridge Üniversitesi’nde bilgisayar modellemesiyle yapılan bir araştırma corona virüsüne karşı uygulanan sosyal mesafe ve maske önlemlerinin ne kadar koruma sağladığını ortaya çıkardı.

Bilim insanları öksürük ile damlacıkların ne kadar uzağa ilerleyebildiğini ve hastalığı yayma potansiyeline sahip olduğunu incelerken maske kullanımı ile ilgili dikkat çekici sonuçlara ulaştı.

Bilim insanları 2 metre mesafe bırakılması kuralının açık havada da olsa maske takılmadığı sürece işe yaramadığını tespit etti. Uzmanlar, maske takılmasının yaygınlaşması gerektiğini söylerken, kapalı alanların iyi havalandırılması gerektiğini hatırlattı.

“AÇIK ALANDA DA MASKE TAKILMALI”

Bilim insanları ayrıca Birleşik Krallık’ta kapalı alanlarda maske takılmasının zorunlu olduğunu fakat açık alanlarda böyle bir kuralın uygulanmadığını hatırlatarak açık alanlarda da maske takılmasının teşvik edilmesi gerektiğini aktardı.

Bilim insanlarının araştırması Physics of Fluids isimli dergide yayınlandı. Araştırmayı yürüten Dr. Shrey Trivedi, araştırma sırasında çok farklı sonuçlar elde ettiklerini ve öksürüklerin farklı olmasından dolayı farklı sonuçlar ortaya çıkabileceğini aktardı. Sıvı mekaniği alanında uzman olan Profesör Epaminondas Mastorakos ise, “İnsanların iş yerlerinde, sınıflarında ve mağazalarda maske takmasını tavsiiye ediyoruz. Virüs halen aramızda ve kendinizi virüse maruz bırakmanın mantıklı bir yanı yok” dedi.

SOZCU.COM.TR


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.