DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İtalya’da büyük endişe!

İtalya’da büyük endişe!
06.01.2021
173
A+
A-

İtalya’da İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan bir raporda, mafya örgütlerinin corona virüsü aşılarının dağıtımına sızmaları riski bulunduğu uyarısı yapıldı.

Polis, jandarma ve mafyayla mücadele müfettişliği gibi farklı kolluk kuvvetlerinden oluşan “İzleme ve Analiz Kurumu” tarafından hazırlanan raporda, mafyanın Covid-19 salgınından faydalanma yöntemlerine odaklanılıyor.

Rapora göre mafya grupları, pandeminin yol açtığı olağanüstü durumdan ekonomik çıkar elde etmek için birçok alanda girişimlerde bulunuyor.

Mafya yapılanmaları, salgın ve kısıtlayıcı tedbirlerin yol açtığı ekonomik kayıplara karşı hükümetin devreye soktuğu destek paketlerinden faydalanmaya çalışıyor. Mafyanın, turistik tesisler ve ticari işletmelerde zorunlu olan hijyen hizmetlerine sızma girişimleri de raporda yer alıyor.

ARZ-TALEP DENGESİZLİĞİ

Pandeminin mevcut aşamasındaki en kritik hizmetlerden olan aşı kampanyasına da mafyanın sızmasından endişe ediliyor. İçişleri Bakanlığı raporunda, halen corona virüsü aşısındaki arz-talep dengesizliğinden mafyanın faydalanması riskine işaret ediliyor.

Mafya örgütlerinin özellikle aşının dağıtımı çalışmalarına sızması tehlikesinin bulunduğu belirtiliyor.

SİBER SUÇLAR ARTTI

Rapordaki bir başka başlıkta da, salgın ve kısıtlayıcı tedbirler süresince suç oranlarındaki değişim analiz ediliyor.

İtalya’da Mart-Ekim 2020 döneminde genel suç oranlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla azaldığı, ancak siber suçların büyük artış gösterdiği görülüyor.

Rapora göre İtalya’da Mart-Ekim ayları arasında kayıtlara geçen genel suç oranı yüzde 25 düştü. Siber suçlarda ise aynı dönemde geçen yıla göre yüzde 34.8 artış kaydedildi.

Kaynak.Sözcü (BBC Türkçe)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.