DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Finlandiya Başbakanı Marin’den özür

Finlandiya Başbakanı Marin’den özür
09.12.2021
136
A+
A-

Finlandiya’nın başbakanı Sanna Marin , Covid-19 temaslı olmasına rağmen hafta sonu bir gece kulübünde sabaha kadar eğlendi.

Corona virüsü vakalarının görece düşük olduğu Finlandiya’da Başbakan Sanna Marin’in hafta sonu eşi ve arkadaşlarıyla yemek yedikten sonra bir gece kulübüne gitmeleri ülke gündemine bomba gibi düştü…

Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto’da Covid-19 tespit edilmesine rağmen temaslı olan ve kendini tecrit altına almayarak kamu sağlığını tehlikeye atan 36 yaşındaki Başbakan özür diledi.

HALK DA TEPKİLİ MUHALEFET DE

Facebook hesabından bir açıklama yapan Marin, “Güvenlik kurallarının üzerinden tekrar bakmalıydım. Eşimle birlikte dışarıda yemek yedik, alışveriş yaptık, arkadaşlarımızla görüştük ve gece zaman geçirdik. Bana bir yetkili kendimi tecrit almama gerek olmadığını söylemişti fakat tekrar bu kurallara bakmalıydım” dedi.

Marin, “Daha iyi karar vermeliydim ve çok üzgünüm” dedi. Öte yandan TV kanalı MTV3 için hazırlanan bir ankette, Finlandiya halkının üçte ikisi Marin’in bu hatasının “Ciddi bir hata” olduğunu düşündüğü ortaya çıktı.

Muhalefet partileri de Marin’i eleştirdi.

SOZCU.COM.TR


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.