DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

First Lady’nin şapkası olay yarattı

First Lady’nin şapkası olay yarattı
07.10.2018
232
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump olmadan tek başına ilk uluslararası temaslarına hafta içinde başlayan Melania Trump, Afrika’da tartışma yarattı. Kenya’daki Nairobi Ulusal Parkı’nda safariye katılan Trump, kafasına 19’uncu yüzyılda kolonyal dönemdeki sömürgecilerin taktığı şapkayı taktı. Bu şapka özellikle sosyal medyada büyük tepki çekti.

Her açıklaması olay olan ABD Başkanı Donald Trump’ın geri planda kalan eşi First Lady Melania Trump, Afrika temaslarına devam ediyor… Geçen hafta başladığı Afrika turunda Kenya’da bulunan Melania Trump, son birkaç gündür uluslararası basından herhangi bir skandala imza atmadığı için övgüler topluyordu.


Trump, Kenya’daki Nairobi Ulusal Parkı’na gitti.

Fakat Trump’ın bu duruşu Kenya’nın başkenti Nairobi’deki Nairobi Ulusal Parkı’ndaki bir safari turuna katılınca yerle bir oldu. Birçok canlı türünü inceleyen ve hatta yavru filleri bile besleyen Melania Trump’ın taktığı şapka olay yarattı… 19’uncu yüzyılda İngiliz sömürgecilerin taktığı beyaz şapkaları takan Trump’a sosyal medyadan ve yerel siyasetçilerden adeta tepki yağdı. Birçok insan Trump’ın şapkasının saldırgan olduğunu ifade ederken Califronia Üniversitesi’nde siyaset bilimi alanında profesör olan Kim Yi Donne, “İnsanlar Afrika’yı düşündüğünde akıllarına bazı tiplemeler geliyor. Melania Trump’ın giyimi ve tavırları çok uygunsuz ve eski” ifadesini kullandı.


Melania Trump’ın Kenya ziyareti sırasında taktığı şapka tartışma yarattı.

Gana, Malavi ve Kenya’yı ziyaret eden Melania Trump hafta sonu Mısır’a gidecek. Trump’ın bölgeyi ziyaret etme sebebi kesin olarak açıklanmazken, onun çocukların sağlık ve eğitimlerine yönelik olarak başlattığı “Be Best” hareketini tanıtmak için böyle bir temasta bulunduğu tahmin ediliyor.(Sozcu.com.tr)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.