DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

George Floyd’un ailesi ilk kez konuştu

George Floyd’un ailesi ilk kez konuştu
03.06.2020
196
A+
A-

ABD’de bir polis tarafından boğazına bastırılarak öldürülen siyahi genç George Floyd’un ailesi ilk kez kamera karşısına geçerek çağrıda bulundu. Floyd’un 6 yaşındaki kızı Gianna ve annesi gözyaşlarını tutmakta zorlansa da şu cümleleri sıraladı. Roxie Washington, “Bizim elimizden neyi aldığınızı bilmenizi istiyorum, Onlar günün sonunda eve dönüp aileleriyle birlikte oluyorlar. Ama Gianna’nın artık bir babası yok. Onun büyüdüğünü göremeyecek. Mezuniyetine gelemeyecek, düğününde yanında olamayacak” dedi.

ABD’de polis tarafından gözaltına alınırken boğazına bastırılarak öldürülen George Floyd’un  ailesi kameralar karşısına geçerek ilk kez konuştu. Floyd’un 6 yaşındaki kızı Gianna ve annesi Roxie Washington açıklamalarıyla herkesi hem üzdü hem de yaşanan bu ırkçılığa dikkat çekti.

Roxie Washington kameralar karşısında “Bizim elimizden neyi aldığınızı bilmenizi istiyorum.  Onlar günün sonunda eve dönüp aileleriyle birlikte oluyorlar. Ama Gianna’nın artık bir babası yok. Onun büyüdüğünü göremeyecek. Mezuniyetine gelemeyecek, düğününde yanında olamayacak.”Ben çocuğum için ve George için buradayım. Onun için adalet istiyorum. Çünkü o iyi birisiydi. Diğerleri ne düşünürse düşünsün.” dedi.

George Floyd, “nefes alamıyorum” demesine rağmen 9 dakika boyunca boynuna bastıran polis memuru Derek Chauvin ve 3 polis memuru daha olay sonrası görevden alınmıştı. Yaşanan bu olay sonrası ABD’de hala ırkçılık karşıtı protestolar devam ediyor.  (BBCTürkçe)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.