DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İran’da günlük ölümler yine yüksek seviyeye çıktı!

İran’da günlük ölümler yine yüksek seviyeye çıktı!
24.06.2020
194
A+
A-

İran’da son 24 saat içinde corona virüsü salgını nedeniyle 121 kişi hayatını kaybetti. Ölümlerin 11 Nisan’dan bu yana en üst seviyeye çıktığı açıklandı.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sedat Lari, bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 9 bin 863’e yükseldiğini belirtti. İran’da en son 11 Nisan tarihinde 125 kişi hayatını kaybetmişti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, son 24 saatte Covid-19 teşhisi koyulan kişi sayısı da 2 bin 445 oldu. Böylece ülkede vaka sayısı 209 bin 970’e çıktı.

VAKA SAYISI TABLOSU TERSİNE DÖNDÜ

Mayıs ayında vaka sayısı düşüşe geçen İran’da Haziran ayında tablo tersine döndü. Bazı uzmanlar İran’da resmi verilerin gerçek vaka sayısını yansıtmayabileceğini ve gerçek sayıların çok daha fazla olabileceğini iddia ediyor.

İran’da bugüne kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmedi. Fakat Mart ayında şehirler arası seyahatler yasaklandı, okullar kapatıldı ve kamusal alanlardaki etkinlikler kısıtlandı.

Hükümet, halihazıda yaptırımlar nedeniyle zor durumda olan ekonominin düzelmesi amacıyla bu önlemleri Nisan ayında kaldırdı.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.